Când este prea fierbinte, cafeaua poate deveni cancerigenă?

Ultima actualizare:

    Opinii recente referitoare la efectul cafelei consumată fierbinte
Opinii recente referitoare la efectul cafelei consumată fierbinte

Desigur, una dintre băuturile consumate în mod preferențial, pe mapamond , este cafeau. Pe această temă s-au efectuat numeroase cercetări la nivel internațional.

Referitor la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că, ” o porție”   de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.

Multă vreme, consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu teamă, deoarece cafeaua era clasificată în categoria băuturilor ”posibil cancerigene”. Cu prilejul unei întâlniri a reprezentanților Agenției Internaționale de  Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”. 

Opinii în privința băuturilor foarte fierbinți

În același timp, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperature mai mari de 65  grade Celsius. Lichidele foarte fierbinți pot vătăma  celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului  de esofag în viitor. Dar atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului. 

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net