Când este prea fierbinte, cafeaua poate deveni cancerigenă?

Ultima actualizare:

    Opinii recente referitoare la efectul cafelei consumată fierbinte
Opinii recente referitoare la efectul cafelei consumată fierbinte

Desigur, una dintre băuturile consumate în mod preferențial, pe mapamond , este cafeau. Pe această temă s-au efectuat numeroase cercetări la nivel internațional.

Referitor la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că, ” o porție”   de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.

Multă vreme, consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu teamă, deoarece cafeaua era clasificată în categoria băuturilor ”posibil cancerigene”. Cu prilejul unei întâlniri a reprezentanților Agenției Internaționale de  Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”. 

Opinii în privința băuturilor foarte fierbinți

În același timp, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperature mai mari de 65  grade Celsius. Lichidele foarte fierbinți pot vătăma  celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului  de esofag în viitor. Dar atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net