Când e nevoie de antibiotice în sinuzită?

sinuzita.jpg

sinuzita, durere faciala, nas infundat, durere de cap, tratament sinuzita
Spray-urile nazale şi picăturile reduc inflamaţia şi desfundă nasul.
www.clicksanatate.ro

Durerile de cap și simptomele de alergie e posibil să aibă drept cauză sinuzita, iar dacă persistă, este nevoie de tratament prelungit, în unele cazuri chiar și cu antibiotice.

Sinuzita se manifestă prin dureri faciale și de cap cauzate de inflamarea mucoasei care căptușește sinusurile, cavități anexate canalelor nazale. La aceste semne se adaugă scurgerile nazale (apoase la început, apoi mai închise la culoare), febra, ameţelile. Dacă nu reușești să scapi de aceste neplăceri cu ajutorul remediilor naturiste, nici după o săptămână, consultă un medic orelist.

Evită să te tratezi singur!

Tratamentul diferă de la o persoană la alta, în funcție de evoluția bolii, prin urmare nu încerca ceva ce a funcționat în trecut la aceleași simptome sau o schemă salvatoare în cazul unui prieten. E posibil să ți se recomande mai întâi pulverizări locale cu medicamente vasoconstrictoare, inhalaţii calde şi mentolate, analgezice.

Spray-urile nazale și picăturile reduc inflamația și desfundă nasul, dar nu trebuie luate mai multe zile decât ți s-a spus de către medic, pentru că pot deshidrata mucoasa nazală sau dau dependență.

Dacă nici după acest tratament durerile nu cedează, nasul este înfundat de mai bine de 3 săptămâni, ai secreții purulente și starea de letargie persistă, este posibil să fie prezentă o infecție bacteriană, situație în care medicul orelist îți va indica antibiotice. În cazurile foarte grave, este nevoie de spitalizare pentru administrarea de antibiotic injectabil.

Află pe clicksanatate.ro în ce situație se recomandă intervenția chirurgicală!

Care sunt cele mai bune uleiuri pentru gătit

Vinul roşu elimină grăsimile acumulate în ficat

Loading...

Citește și

  • Când sinuzita, cu toată paleta ei de simptome: nas înfundat, secreţii nazale urât mirositoare, dureri faciale sau dureri persistente de cap şi o stare generală proastă, îţi crează necazuri şi acum, la începutul iernii, poţi să scapi de disconfort şi să-ţi recapeţi respiraţia normală cu ajutorul unor remedii, precum infuziile, inhalaţiile şi cataplasme preparate din plante.

  • Ai nasul mereu înfundat, iar durerile din jurul ochilor şi de maxilare nu te lasă? Mai mult ca sigur te-ai ales cu o sinuzită şi cel mai bine e să faci o vizită unui specialist.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1