Când e necesară radiografia pulmonară

radiografie_plamani_.jpg

radiografie pulmonara, plamani, tuse, pneumonie, TBC
Pentru că radiografia pulmonară este rapidă şi uşoară, este foarte utilă şi în cazuri de urgenţă.
www.clicksanatate.ro

La fiecare 30 de secunde, o persoană moare de cancer la plămâni. Radiografia pulmonară, care ajută la diagnosticarea acestei afecţiuni, ar putea salva vieţi. De asemenea, analiza este utilă pentru depistarea unor boli precum TBC-ul şi pneumonia.

Când trebuie făcută

Dacă ești fumător înrăit, iar activităţile obişnuite pe care le faci zi de zi, dar mai ales respiraţia, devin dificile, mergi la un consult. Medicul va recomanda şi o radiografie pulmonară, dacă va considera că este nevoie.

De asemenea, analiza este recomandată celor care au simptome precum dureri la nivel toracic, tuse și febră persistente.

Nu necesită pregătire prealabilă

Pentru că radiografia pulmonară este rapidă şi uşoară, este foarte utilă şi în cazuri de urgenţă. Ea vizualizează plămânii, traheea, bronhiile, pleura, dar şi inima şi oasele şi vertebrele coloanei. Este un test care nu implică durere şi care presupune cea mai mică doză de radiaţii din întreaga gamă de investigaţii de acest fel.

O radiografie pulmonară nu necesită o pregătire specială prealabilă. Medicul te va aşeza, îmbrăcat, cu spatele la aparat, apoi cu faţa, pentru că este nevoie de două imagini pentru un rezultat concludent. Acesta poate fi interpreatat imediat. Femeilor gravide le este interzisă radiografia pulmonară, din cauza efectelor nocive pe care razele X le au asupra fătului.

Află pe clicksanatate.ro ce afecțiuni se pot depista la radiografia pulmonară!

Ce sucuri să bei când eşti bolnav

Simptomele intoleranţei la gluten

Loading...

Citește și

  • După o iarnă cu zăpezi ca-n poveşti, românii s-au ales cu sute de mii de tone de noroi care tronează peste tot. Specialiştii atrag atenţia că, după ce mizeria se va usca, praful ne va otrăvi plămânii şi ne va afecta ochii.

  • Una dintre problemele des întâlnite pe perioada sezonului rece este pneumonia, complicaţie care poate apărea când tratezi superficial răceala. Află din numărul de noiembrie al revistei “Click! Sănătate!” care sunt semnele îngrijorătoare.