Campanie de promovare a vaccinării, la tv şi în mediul online

doctor-vaccinare1121212.jpg

Părerile despre vaccinuri sunt împărţite printre părinţi
Foto: arhivă personală

Amplă campanie de promovare a vaccinării dusă de oficialii din Ministerul Sănătăţii şi UNICEF. "Copilăria, cel mai frumos cadou" are ca scop informarea părinților și a publicului larg despre importanța și beneficiile imunizării, care salvează milioane de vieți anual în întreaga lume. Campania, lansată marţi, va fi prezentă pe posturile de televiziune, în presa scrisă și în online, cu o componentă outdoor.

Ministerul Sănătăţii a început o amplă campanie de promovare a vaccinării, prin care vrea să-i convingă pe părinţi că o copilărie fericită, în care copilul să poată explora mediul înconjurător, să se joace, să se bucure de libertate și totodată să fie în siguranță, este cel mai frumos cadou pe care îl poate oferi un adult.

"Vaccinurile sunt sigure și eficiente. Părinții și tutorii trebuie să fie informați despre beneficiile vaccinurilor și despre locurile unde își pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea să le ofere acestora cel mai frumos cadou, copilaria. În România, campaniile naționale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătățită. Absența vaccinării duce la reapariția unor boli ce pot fi ușor prevenite prin această măsură", afirmă Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat că vaccinurile au redus rata de îmbolnăcire cu rujeolă în România. "Continuarea campaniilor de informare și de recuperare a vaccinării este imperios necesară, în condițiile în care viețile a 59 de persoane, majoritatea copii au fost curmate de rujeolă. Scopul acestor campanii este de a informa părinții despre beneficiile vaccinării pentru a alege să își protejeze copiii în cunoștință de cauză, iar obiectivul principal este recuperarea vaccinării copiilor conform Programului Național de Vaccinare", a declarat Sorina Pintea.

 

Loading...

Citește și

  • vaccin anti rujeola copil injectie

    Vaccinul anti rujeolă stârnește multe discuții de câțiva ani, iar epidemia de rujeolă continuă să afecteze mii de oameni în România. În ultimii doi ani, 15.000 au făcut boala, iar 59, majoritatea copii, au murit. Specialiștii UNICEF atrag atenția că singura modalitate de prevenție este vaccinul. Aceștia mai spus că vaccinurile sunt sigure și salvează viețile a milioane de copii, prevenind boli mortale.

  • Proiectul Legii vaccinării a creat multe dispute în rândul părinţilor. Aşa că autorităţile aduc modificări actului, astfel încât să-i împace şi pe cei care sunt pro imunizare, şi pe cei care sunt contra. Potrivit ultimei variante de text, accesul copiilor la educaţie nu va mai fi condiţionat de vaccinare.