Busuiocul combate toxiinfecţiile alimentare şi inflamaţiile reumatice

Busuioc.jpg

Busuioc
Busuioc
Foto: pixabay.com

Mai multe studii realizate de terapeuţi scot în evidenţă faptul că persoanele care consumă zilnic un litru de apă în care adaugă o picătură de ulei volatil de busuioc sunt mai rezistente la infecţiile cu bacterii luate din alimente.

De asemenea, în sezonul cald, infuzia cu busuioc combate bacteriile care produc toxiinfecţiile alimentare, dar şi efectele acestora: voma, diareea, stările febrile.

În acelaşi timp, preocupaţi de efectele terapeutice ale busuiocului, cercetătorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au realizat un studiu care evidenţiază proprietatea antiinflamatorie a busuiocului. În mod surprinzător, tinctura din această plantă a redus inflamaţiile reumatice ale bolnavilor cu un procend de 73 %, la un interval de 24 de ore de la începerea tratamentului.

Loading...
 
 

Citește și

  • Orice femeie îşi doreşte să aibă un ten neted şi curat până la adânci bătrâneţe. Din păcate, un duşman de temut al femeilor de orice vârstă sunt ridurile.

  • Zemoase şi parfumate, caisele sunt adevărate remedii dulci pentru o mulţime de boli şi pentru frumuseţea ta.  O cură de două săptămâni, în care mănânci 500 g de caise zilnic, te va revigora şi-ţi va face plinul de vitamina A şi de oligoelemente.