Bulimia, o problemă de sănătate care nu trebuie ignorată

bulimie.jpg

bulimie
Bulimia trebuie să fie tratată din timp

Mâncarea în exces și apoi eliminarea, practicate în secret de multe persoane afectate de bulimie sunt semne ale unor probleme medicale și psihice are trebuie luate în seamă. Deseori, unele persoane se confruntă cu o boala de nutriție pentru că vor să arate “bine”.

Persoanele cu bulimie devin obsedate de greutatea lor și au o imagine distorsionată despre cum trebuie să arate un corp “ perfect”, adică un corp slab.

Din păcate s-a constatat că unele persoane bulimice pot avea și comportamente extreme și alunecă pe panta abuzului de alcool sau droguri.  Totodată, aceste persoane investesc sume mari pe mâncare și folosesc banii necesari pentru achiterea unor facturi și obligații sociale pentru a cumpăra multă mâncare.

Se crede că bulimia se datorează unor factori psihologici sau sociali. Episoadele de hrană în exces se datorează stresului și unor probleme emoționale neplăcute și indivizii care suferă de această boală provin din familii în care au fost victimele unor abuzuri psihice. Bulimia afectează mai mult femeile decât bărbații, care sunt mai  perfecționiste. Unele studiază cu mare atenție cum arată iar ereditate joacă un rol important în dezvoltarea acestei boli. 

În unele cazuri pesoanele cu bulimie se consideră vinovate pentru unele probleme de familie. Din acest motiv, ele ascund multă vreme chiar în față rudelor foarte apropiate. Desigur, hrană joacă un rol important pentru a tine sub control bulimia. Iată ce ne recomanda specialiștii:

 •   Să bem ceai de sunătoare , un bun antidepresiv care reduce poftă de mâncare

 •   Sunt multe exemple ca și ceaiul de angelică în combinație cu lăptișorul de matcă, care ține sub control bulimia

 •   În locul celor trei meșe tradiționale foarte bogate în calorii să se consume hrană în porții mici și în episode dese. Acesata “ strategie” controlează senzația de sațietate. 

 •   Persoanele obsedate de hrană în exces  trebuie să țină o evidența  a alimentelor consummate , dar și a prețurilor investite. 

S-a constată că această strategie are un efect pozitiv în combaterea bulimiei. 

 •   Persoanele afectate de bulimie este bine să păstrează relațiile cu persoanele pozitive  care le admiră.  Sănătate mintală contează foarte mult în cazul bulimiei. 

 •   Pofta pentru anumite alimente poate să declanșeze mâncatul în exces. În această situație cei afectați de bulimie trebuie să țină seamă de faptul că poftă nu durează mai mult de câteva secunde , cel mult 10-15 minute.

De aceea trebuie depăsit acest moment critic și pentru a va distrage atenția de la hrană în exces să aveți o preocupare să luați o mică gustare, să faceți o scurtă plimbare în cartier, să gustați un fruct.

Studiile făcute la Institutul Național pentru Sănătate Mintală precizează că lipsă hormonului care controlează apetitul poate fi o cauza pentru care în bulimie nu există senzația de sațietate.

 •   În luptă cu bulimia este  de mare ajutor modul cum este administrat stresul, iar respirația profundă, meditația si vizualizarea sunt metode excelente pentru a scăpa de stres.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5