Bulimia nervoasă sau preţul uriaş pentru a avea un trup dictat de standardele societăţii

shutterstock_139188881.jpg

Mâncarea compensează frustrarea, dar induce vinovăția foto Shutterstock
clickpentrufemei.ro

Când visul de a avea un trup perfect depăşeşte regulile unui stil de viaţa sănătos, poţi cădea pradă tulburărilor de alimentaţie, cum este bulimia nervoasă.

Boal[ perfidă, bulimia nervoasă se instalează pe nesimţite şi afectează cel mai des tinerele femei. Totul începe cu urmarea dietelor drastice şi cu antrenamente fizice covârşitoare.

În scurt timp, dorinţa de a avea siluetă de invidiat creşte în raport cu apetitul alimentar şi cu sentimentul de vinovăţie pentru fiecare îmbucătură ingerată.

Dezechilibrele alimentare sunt determinate de imaginea propriei persoane, de modul în care ne vizualizăm, de zonele imperfecte şi de hainele care nu avantajează. Toate aceste mesaje de nemulţumire şi de neacceptare sunt factorii favorizanţi pentru tulburările de alimentaţie, cum este bulimia nervoasă.

Citește aici ce este bulimia nervoasă, dar și ce este anorexia, cum se manifestă și ce tratament există pentru aceste tulburări de alimentație care pot fi fatale.

Loading...

Citește și

  • Anorexia şi bulimia se numără printre tulburările de comportament alimentar tot mai des întâlnite în rândul adolescenţilor. Află din materialul următor ce sfaturi îi poţi da copilului tău şi cum îl poţi ajuta să depăşescă problema!

  • diana

    Prințesa Diana a fost și va rămâne un model demn de urmat atât pentru milioane de femei, cât și pentru marii creatori de modă. Cu toate acestea, se pare că Prințesa nu era mulțumită de felul în care arăta și asta chiar din vina fostului ei soț, Prințul Charles. După o săptămână de la logodna celor doi, Prințul i-a reproșat acesteea că este dolofană.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1