Bolnavii de diabet au risc dublu de deces în caz de infectare cu SARS-CoV-2

barbat-cu-masca.jpg

Bărbat cu mască
Bolnavii de diabet trebuie să aibă mai multă grijă de ei, să poarte mască și să evite situațiile care pot duce la contaminarea cu noul virus

Potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică „The Lancet”, pacienții cu diabet se confruntă cu un risc dublu de complicații și chiar de deces în cazul infectării cu noul coronavirus.

Cercetătorii au descris ca „uluitoare” „povara globală a diabetului”, cu aproximativ 463 de milioane de adulți afectați în 2019, anunță digi24.ro. Toți aceștia sunt mai sensibili în fața coronavirusului, riscând să dezvolte forme severe ale infecției și chiar deces. „Persoanele cu diabet slab controlat, comorbidități sau ambele sunt în mod special vulnerabile la Covid-19”, au afirmat medicii și oamenii de știință din mai multe țări, printre care Australia, China, Africa de Sud și Statele Unite. Studiile au arătat că evoluția diabetului este strâns legată de modificările sistemului imunitar, iar această legătură joacă un rol important în lupta cu SARS-CoV-2.

Alte afecțiuni care predispun la complicații în caz de infectare cu noul virus sunt bolile cardiovasculare, pulmonare, cancerul și obezitatea.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1