Boli declanșate de emoții

laptop-office-people-work-angry_1150-1696.jpg

boli emotii depresie boli inima stres
Crizele de furie pot declanșa o boală cardiovasculară.
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Poate că expresia asta, „legătura corp-minte“ ți se pare ciudată sau ceva pur teoretic. Știința a demonstrat însă că există legături evidente între minte și corp. Multe probleme emoționale duc la probleme cu trupul și multe probleme cu trupul duc la probleme cu capul. Nu e nicio revelație aici, e o chestie care vine împreună cu omul, care era acolo, așteptând, doar, ca omul s-o descopere.

 

Într-un studiu desfăşurat recent, s-a demonstrat fără drept de apel că pacienţi cu atacuri de panică au simţit o ameliorare evidentă în starea lor, după două luni de yoga (făcută de doar 2 ori pe săptămână). Deci au fost suficiente 8 şedinţe de yoga, pentru ca acele stări îngrozitoare care însoţesc atacul de panică (tremurături, palpitaţii, transpiraţie excesivă, certitudinea persoanei că nu se poate controla şi că nimeni nu o poate ajuta) să se atenueze semnificativ. 
Inflamaţia, răspunsul sistemului imunitar la stres, nu e o chestie cu care să glumească. Dacă, după procesul de vindecare, sistemul imunitar nu-şi dă shut-off, celulele albe continuă să le atace şi pe cele sănătoase, lucru care poate să degenereze în boli autoimune – un ping-pong nesfârşit cu corpul nostru. Potrivit un studiu recent, una din cinci femei suferă de o boală mintală, iar bolile cronice, în special cele din aria cardiologică, sunt în creştere. 

Bolile de inimă şi...

... atacul de panică

Mintea către corp: În timpul unui atac de panică, corpul tău e invadat de adrenalină, cortizol şi activitate imunitară. E un amestec nebun pentru inimă. Dacă aceste stimulente se întâmplă prea repede (există oameni care au astfel de atacuri de mai multe ori pe zi sau mai multe episoade repetate succesiv pe o perioadă de câteva zile, după care încetează o perioadă), există un risc serios ca aceste simptome să involueze în boli de inimă. Un studiu recent a scos în evidenţă faptul că cei cu atacuri de panică frecvente au un risc cu 47% mai mare să dezvolte boli de inimă. 
Protejează-te: apucă-te de yoga. Cum am spus mai sus, potrivit unui studiu recent, oamenii cu dese atacuri de panică au simţit ameliorări concrete după doar 8 şedinţe de yoga, desfăşurate în decursul a două luni. Yoga linişteşte, yoga relaxează, yoga linişteşte şi sistemul imunitar. 

Descoperă alte conexiuni interesante între emoţii şi boli pe clickpentrufemei.ro.

 

Din ce cauze transpiri noaptea

Simptome premature ale bolii Alzheimer

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1