Boala pe care o poți face dacă nu te speli pe dinți. Atenție mare!

Citeste tot despre: 

Igiena orală precară este asociată cu o boală grava şi cu o eficacitate mai scăzută a tratamentului pentru această afecţiune, potrivit unui nou studiu al cercetătorilor.

Între persoanele care sunt tratate pentru această boală, cele care au gingii bolnave au un nivel al tensiunii cu 2-3 mmHg (miligrame de mercur) mai ridicat decât cele care nu au probleme cu gingiile, precum şi au o probabilitate mai mică să o ţină sub control cu tratament.

”Literatura de specialitate recentă sugerează că sănătatea orală precară este asociată cu mai multe afecţiuni extrem de răspândite. Acestea au legătură cu creşterea mortalităţii”, a declarat dr. Davide Pietropaoli, medic la San Salvatore Hospital şi Universitatea L’Aquila.

Ce nu se ştia şi este surprinzător este că boala periodontală poate afecta eficacitatea medicaţiei pentru o boală comună și periculoasă, a adăugat Pietropaoli.

Cercetătorii au analizat date din Studiul de Examinare a Sănătăţii Naţionale şi a Nutriţiei din Statele unite, din perioada 2009-2014, referitoare la adulţi cu vârste de peste 30 de ani, cu această boală, care au fost supuşi unui consult stomatologic. Dintre aceştia, peste 3.600 erau sub tratament, iar 460 nu.

Află pe clickpentrufemei.ro ce boală poți face dacă nu te speli pe dinți!

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți viața intimă! E mai rău la femei

Leușteanul, contraindicat spre consum dacă suferi de această afecțiune

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Dau gust mâncării şi, în plus, au importante efecte terapeutice, acţionând ca un veritabil medicament natural.

  • Studii minuţioase, efectuate în ultimele trei decenii de cercetătorii din mai multe ţări, au dovedit că mangustanul, un fruct exotic folosit în medicina populară din India şi din Asia, are proprietăţi terapeutice remarcabile.

  • Preparatele cu efecte medicinale din pelin-infuzie, pulbere, vin, lichior, sirop, tinctură- sunt eficiente în afecţiuni precum edeme renale, anorexie, gastrită hipoacidă, hemoroizi, răni cu dificultăţi de vindecare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1