Beneficiile uleiurilor vegetale. Care e cel mai bun pentru tine

beneficiile_uleiurilor_vegetale.jpg

Beneficiile uleiurilor vegetale
Beneficiile uleiurilor vegetale

Uleiurile vegetale sunt benefice pentru organism. Bogate în acizi grași esențiali, ele mențin echilibrul organismului și îi conferă nutrimentele de care are nevoie. Folosite la gătit sau la salatele ușoare, dau gust alimentelor și ajută la menținerea sănătății organismului.

Beneficiile uleiurilor vegetale

Uleiul de nucă

Uleiul de nucă este cea mai bună alegere pentru conținutul bogat în acizi grași Omega-9, Omega-3, care ajută la elasticizarea arterelor și reduce riscul bolilor cardiace. De asemenea, prezența acidului Omega-6 ajută în cazul artritei și ajută la scăderea nivelului de colesterol, în timp ce Vitamina E din componența sa protejează sistemul nervos.

Uleiul de canola

Un alt ulei cu o serie de beneficii pentru organism este uleiul de canola. Sărac în grăsimi saturate, dar bogat în acizi grași, consumul lui în măncăruri ajută la scăderea colesterolului. Mai este cunoscut și pentru proprietățile sale cicatrizante, dezinfectante și diuretice; dar și pentru conținutul bogat în proteine, minerale și glucide. Potrivit specialiștilor, acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru gătit.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Ce tip de ceai alegi la micul dejun?

Beneficiile uluitoare are sucului de pătrunjel

Loading...

Citește și

  • Uleiurile vegetale nu trebuie să lipsească din nicio salată de primăvară. Bogate în acizi graşi  polinesaturaţi, uleiurile au mulţi acizi omega-3 şi omega-6, atât de sănătoşi pentru inimă.

  • Ai tenul mat, lipsit de strălucire, ţi-au apărut riduri şi vergeturile de pe corp îţi strică ziua de fiecare dată când te uiţi în oglindă? Atunci este bine să ai la-ndemână uleiurile naturale. Revista „Click! pentru femei“ îţi arată beneficiile lor.

  • Utile şi în bucătărie, unele uleiuri vegetale completează cu succes lista remediilor oferite de natură. Indiferent dacă este vorba de problemele digestive, ale pielii sau cardiace, ele şi-au dovedit de-a lungul timpului eficienţa atât pentru sănătatea fizică, cât şi cea psihică. Citeşte mai multe în numărul de ianuarie al revistei „Click! Sănătate”!