Beneficiile neștiute ale frunzelor de dafin

frunzele_de_dafin_ne_ofera_multe_beneficii.jpg

Frunzele de dafin sunt un calmant deosebit pentru durerile articulațiilor
Sursa foto: Click.ro
Citeste tot despre: 

Despre condimentul dafin puține persoane știu că acesta are numeroase proprietăți terapeutice deosebite, că este antiseptic, antifungic și stimulator. Frunzele dafinului pot fi folosite sub formă de infuzie, dar și sub formă de ulei care tratează virozele respiratorii, afecțiunile digestive, reumatismul, nevrozele și depresiile.

Remediile cu dafin erau folosite cu zeci de ani în urmă

Dacă majoritatea semenilor noștri percep dafinul ca pe un condiment, este bine să știm că remediile cu dafin erau cunoscute cu zeci de ani în urmă, fiind folosite mai mult decât medicamentele. Hipocrate aprecia foarte mult frunzele și semințele de dafin, iar în acea vreme acestea erau folosite ca remedii excelente în vremea epidemiilor de malarie și holeră, datorită  renumitelor lor proprietăți antiseptice și antimicrobiene. Suferinzii de aceste boli erau înfășurați în pansamente umezite cu  ulei de dadin, apoi li se dădea să bea infuzie din frunze proaspete de dafin. În același timp, pe perna pe care bolnavul se odihnea erau presărate câteva frunze de dafin.  S-a constatat că efectele benefice ale tratamentelor cu dafin se datorează  faptului că frunzele acestei plante  sunt bogate în ulei volatil, taninuri și mucilagii, substanțe active care  tratează durerile artritice, anorexia, dar  și unele afecțiuni ușoare ale sistemului nervos.

În lumea monahală, dafinul este folosit pentru efectele calmante

Infuzia de dafin este folosită de monahii greci pentru calmarea  tulburărilor de somn, precum și în virozele respiratorii.  Mai mult, specialiștii au constatat că infuzia din frunze de dafin normalizează glicemia.

Prepararea infuziei

Infuzia se prepară astfel: Se fierb 500 ml apă de izvor ; când apa  clocotește se ia vasul de pe foc  și în aceasta se adaugă 5 frunze de dafin de mărime potrivită; apoi se acoperă vasul cu un capac. Peste acesta se pune un prosop gros și ceaiul se lasă la infuzat 90 de minute. Toată cantitatea de infuzie se consumă pe parcursul unei zile: 200 ml se bea dimineața,  pe stomacul gol, 150 ml înainte de masa de prânz, iar restul înainte de cină. Tratamentul ideal se continuă timp de 10 zile, cu o pauză de o zi după primele 5 zile de tratament. În tratarea virozelor respiratorii, terapia se continuă timp de 5 zile.  

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1