Beneficiile măştilor cu lapte şi miere

Ultima actualizare:

Poate nu curge lapte şi miere în viaţa ta, însă măcar pe faţă ar putea să curgă. Iar asta deoarece aceste două ingrediente au numeroase beneficii pentru piele: o hidratează, o tonifică, o exfoliază, previn ridurile şi vindecă mici cicatrici.

Laptele

Nu degeaba Cleopatra făcea baie în lapte. Acest aliment se foloseşte de mii de ani în cosmetică, iar efectele sale asupra pielii sunt remarcabile. Cel mai bun pentru tratamentele externe este laptele de capră sau de vacă, integral, nefiert, nepasteurizat. Acesta conţine vitamine din grupul B, vitamina A, proteine, minerale, acid lactic şi substanţe active care dau luminozitate pielii. 

Exfoliază pielea. Datorită acidului lactic, laptele acţionează ca un agent de exfoliere, înlăturând celulele moarte de la suprafaţa pielii, fără să o agreseze deloc, aşa cum riscă să se întâmple în cazul tratamentelor abrazive din comerţ. Cel mai simplu mod de a folosi laptele este să înmoi pur şi simplu câteva dischete de bumbac în lapte, să le aplici pe faţă, să laşi să acţioneze 10-15 minute, apoi să clăteşti. Pentru corp, se adaugă direct câteva căni de lapte în apa din cadă.

Reduce petele maronii. Tot acidul lactic din lapte acţionează şi asupra depunerilor excesive de melanină, reuşind să estompeze petele. În sudul Asiei se foloseşte o mască de albire a pielii din lapte şi turmeric pudră. Se amestecă cele două ingrediente până rezultă o pastă care se aplică pe zonele afectate. Turmericul conţine o substanţă numită curcumina care inhibă producerea de melanină. 

Hidratează. Proteinele şi grăsimile din lapte hrănesc pielea şi formează un strat protector care îi menţin hidratarea şi elasticitatea.

Reduce ridurile. Potrivit unui studiu citat de curejoy.com, persoanele care au folosit măşti cu lapte de 3 ori pe zi, timp de 3 luni, şi-au atenuat ridurile, pielea lor a devenit mai fermă, mai hidratată, mai luminoasă. Foloseşte o mască dintr-o banană coaptă, zdrobită, amestecată cu lapte. O altă reţetă japoneză este din orez fiert amestecat cu o lingură de miere şi puţin lapte cald.

Ajută tenul acneic. Prepară-ţi o mască din lapte şi nucşoară. Aceasta din urmă este antibacteriană, vindecă şi previne cicatricile. Se pune un vârf de cuţit de nucşoară într-o ceaşcă de lapte călduţ şi se aplică pe faţă cu o dischetă. După 10 minute se clăteşte.

Mierea

Este potrivită oricărui tip de ten, inclusiv celor mai sensibile. Are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zahărul conţinut din abundenţă reţine apa. În plus, inclusă în cremele cosmetice, îmbunătăţeşte eficacitatea celorlalte substanţe active. Mierea are proprietăţi calmante, cicatrizante, tonifiante, antioxidante şi de regenerare.

Pentru reducerea porilor, prepară-ţi o mască dintr-o jumătate de măr ras şi o linguriţă de miere se întinde pe faţă şi se lasă 20 de minute, apoi se clăteşte.

Pentru tonifierea pielii, se amestecă o lingură de miere, o linguriţă de ulei de măsline sau de migdale şi un gălbenuş de ou. Se aplică pe faţă şi decolteu.

Pentru pielea mai uscată din sezonul rece, se aplică pe faţă o mixtură obţinută din două linguriţe de miere, o lingură de lapte şi o jumătate de banană. În cazul tenurilor mature, laptele poate fi înlocuit cu smântână. Se lasă 10 minute, apoi se clăteşte cu apă.

Pentru a scăpa de coşuri, amestecă o linguriţă de miere cu una de scorţişoară, până obţii o pastă, pe care o aplici pe zonele cu probleme. Scorţişoara arde rădăcina coşului, iar mierea hidratează pielea. O aspirină adăugată în acest amestec îl face mai eficient în combaterea acneei.

Elimină toxinele din piele. Mierea se poate folosi şi la masajul corporal. Datorită substanţelor active conţinute, curăţă pielea, stimulează circulaţia limfei şi absoarbe toxinele. Amestecuri recomandate: două linguri de miere, cinci picături de ulei de lămâie, două de ulei de eucalipt, două de ulei de levănţică. Sau două linguri de miere, trei picături de ulei de lămâie, două de ulei de portocală, două de levănţică şi trei de ienupăr. Un alt amestec: două linguriţe de miere, trei picături de ulei de lămâie, cinci de ulei de mentă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net