Bea suc de urzici ca să te refaci după iarnă!

Ultima actualizare:

    Sucurile de legume verzi sunt soluţia pentru a vă recăpăta energia (foto: shutterstock)
Sucurile de legume verzi sunt soluţia pentru a vă recăpăta energia (foto: shutterstock)

Sucurile de legume verzi sunt soluţia pentru a vă recăpăta energia după o iarnă lungă şi friguroasă. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vă spune care sunt cele mai tonice sucuri de primăvară.

Sucurile din frunze de legume se obţin prin presare. Este foarte importantă curăţarea aparatelor şi a vaselor folosite pentru preparare.

Sucurile de legume verzi sunt soluţia pentru a vă recăpăta energia (foto: shutterstock)
Sucurile de legume verzi sunt soluţia pentru a vă recăpăta energia (foto: shutterstock)

Sucurile crude sunt alterabile şi, de aceea, trebuie luate toate măsurile pentru a le prepara igienic.

Ele pot fi păstrate în sticle bine închise, la rece, maximum 12 ore.

1. Seva de urzici tinere este vitalizantă, regenerantă şi constituie un bun stimulent al secreţiilor digestive.

Urzicile sunt bogate în vitamine şi săruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu şi sodiu.

Un mijloc eficient de a vă recăpăta tonusul este să consumaţi timp de 10 zile, dimineaţa şi seara, 100 g suc obţinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depăşit înălţimea de 15 cm).


    Sucurile de legume verzi sunt soluţia pentru a vă recăpăta energia (foto: shutterstock)
Sucurile de legume verzi sunt soluţia pentru a vă recăpăta energia (foto: shutterstock)

2. Sucul de lucernă este prea tare pentru a fi folosit singur. Amestecat cu suc de morcov, este indicat în bolile arterelor şi inimii.

Clorofila este de mare folos în tulburările respiratorii, în infecţiile sinusurilor şi plămânilor, ca şi ale bronhiilor.

3. Sucul de lăptucă, în combinaţie cu sucul de morcov şi lucernă, protejează eficient rădăcina părului. Un consum zilnic de jumătate de litru de suc poate ajuta la creşterea părului.

Este bogat în potasiu, sodiu, calciu, fluor, magneziu, fier şi siliciu. După morcovi şi lucernă, lăptucile ocupă locul al treilea ca valoare nutritivă, în vederea refacerii celulelor nervoase şi a ţesuturilor.

4. Sucul de păpădie este un tonic preţios. De asemenea, se foloseşte în cazurile de hiperaciditate, ajutând la restabilirea alcalinităţii organismului.

Este foarte bogat în potasiu, fier, calciu şi magneziu. Datorită magneziului, sucul de păpădie este bun pentru sistemul nervos, ca şi în prevenirea fragilităţii oaselor, danturii şi plămânilor.

5. Sucul de spanac este cel mai bun mijloc natural de curăţare şi regenerare a tractului digestiv. Consumat în cantitate de jumătate de litru pe zi, a ajutat la vindecarea celor mai grave constipaţii în câteva zile.

Sângerarea gingiilor şi degenerarea pulpei dentare pot fi combătute, de asemenea, prin consumul de suc de spanac amestecat cu morcov.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net