Bea lapte cu turmeric pentru a-ți regăsi energia

Citeste tot despre: 

Denumit şi ”laptele de aur”, laptele cu turmeric este o băutură tradiţională ayurvedică cu efecte incredibile asupra sănătăţii. Băută înainte de culcare, îţi dă un somn de calitate şi contribuie la întărirea sistemului imunitar, ajutând şi la tratarea mai multor afecţiuni. Află ce beneficii oferă sănătăţii această băutură minune.

Laptele cu turmeric întăreşte sistemul imunitar, astfel că organismul devine mai puternic în faţa atacurilor virusurilor şi a bacteriilor. Băutura are acţiune detoxifiantă şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal. În plus, are efecte pozitive şi asupra sistemului circulator: îmbunătăţeşte circulaţia şi purifică sângele, prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardiovasculare. Laptele de aur luptă şi împotriva cancerului de sân, de colon, de prostată şi ficat, combătând dezvoltarea celulelor canceroase şi vindecând ţesuturile deja afectate. Acest remediu naturist poate fi administrat şi în caz de depresie, anxietate şi stres.  Emoţiile negative dispar încă de la primul pahar consumat. Stările neplăcute sunt înlocuite cu optimism, energie şi poftă de viaţă. 

Condimentele îi sporesc proprietăţile 

Ceea ce face atât de specială această băutură e antioxidantul numit curcumină, substanţă care are efect antiinflamator, analgezic şi antiseptic. Pentru a spori proprietăţile acestei băuturi naturiste, poţi adăuga şi alte ingrediente în compoziţie. Piperul negru conţine piperină, un alcaloid care oferă gust şi aromă inconfundabile, ce ajută la o mai bună absorbţie a curcuminei. Alte ingrediente care nu trebuie să îţi lipsească din combinaţie sunt scorţişoara şi uleiul de cocos. Acestea îmbunătăţesc circulaţia, digestia şi întăresc sistemul imunitar.

Cum se prepară 

Ai nevoie de un pahar de lapte, o jumătate de linguriţă de pudră de turmeric, o jumătate de linguriţă de piper, puţină scorţişoară, seminţele dintr-un cardamom, o jumătate de linguriţă de ulei de cocos, una ori două linguriţe de miere. Pune laptele la foc, apoi adaugă în turmeric, piper, scorţişoară, seminţele măcinate de la un cardamon şi ulei de cocos. Lasă băutura să dea în clocot şi mai ţine-o pe foc câteva minute. Strecoar-o, apoi îndulceşte-o cu miere. Consumă laptele cu turmeric zilnic, seara, înainte de culcare, conform www.alegesanatos.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1