Băile cu bicarbonat de sodiu, extrem de relaxante

ssss22_shutterstock_321229553.jpg

Bicarbonatul funcţionează foarte bine ca sare de baie, pentru destindere

Prezent în orice cămară, bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuinţări în gospodărie, dar şi proprietăţi terapeutice despre care poate nu ai auzit.

Totuşi, trebuie utilizat cu precauţie, altfel poate să facă ravagii în corp pe termen lung. Află care sunt virtuţile lui vindecătoare.  

  • Dureri în gât. Gargara cu bicarbonat de sodiu este foarte eficientă pentru calmarea durerilor în gât. Umpleţi un pahar cu apă călduţă, adăugaţi 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi diluaţi apoi, în ea, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Amestecaţi bine şi faceţi gargară cu această soluţie o dată pe zi, până la vindecare.
  • Nervozitate, oboseală. Bicarbonatul funcţionează foarte bine ca sare de baie, pentru destindere, şi favorizează relaxarea. Iată o reţetă de baie cu proprietăţi extrem de relaxante şi regeneratoare: diluaţi circa 7 linguri de bicarbonat în apa de baie fierbinte sau călduţă. Staţi în apă maximum 15-20 de minute şi relaxaţi-vă. Această baie, uşor de realizat, destinde şi calmează toate tensiunile corpului. Şi, în acelaşi timp, veţi simţi şi o relaxare interioară profundă.
  • Arsuri stomacale. Pentru că este alcalin, bicarbonatul de sodiu calmează arsurile stomacale şi balonările. O linguriţă de bicarbonat diluat într-un pahar de apă te scapă de toate aceste neplăceri, întrucât are un efect foarte benefic asupra digestiei.
  • Gingii dureroase. În caz că vă dor gingiile, preparaţi o soluţie simplă, compusă din 2 linguri de bicarbonat de sodiu diluate într-un bol (mic) de apă călduţă. Faceţi spălături bucale clasice: ţineţi câteva secunde apa cu bicarbonat în gură, impregnând bine gingiile, şi scuipaţi-o după aceea. Repetaţi până la ameliorare, conform www.formula-as.ro.
  • Micoze. Pentru combaterea micozelor, amestecaţi 3 doze de bicarbonat de sodiu cu 1 doză de oţet de mere, până ce obţineţi un preparat de consistenţa unei paste. Aplicaţi pasta pe zona afectată şi lăsaţi-o să acţioneze 20-30 de minute. Reluaţi tratamentul zilnic, de câte 2 ori pe zi, până la o ameliorare sensibilă.
  • Ochi inflamaţi. Dacă suferiţi de o uşoară inflamaţie a ochilor, folosiţi comprese cu bicarbonat de sodiu. Umpleţi 1 bol mic cu apă caldă şi adăugaţi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Îmbibaţi în apa cu bicarbonat două bucăţi (discuri) de vată curate, stoarceţi-le bine, lăsaţi-le să se răcească suficient şi aplicaţi-le pe ochii închişi, lăsându-le să acţioneze câteva minute. Repetaţi operaţiunea până la constatarea unui rezultat pozitiv. Acest remediu poate fi aplicat doar în cazul unor iritaţii uşoare, provocate de fum sau de anumite substanţe poluante din atmosferă. 
  • Negi. Aplicaţi pe negi, de 2-3 ori pe zi, o pastă preparată dintr-o linguriţă de bicarbonat şi 2 linguri de apă. Lăsaţi pasta pe negi cel puţin o oră şi repetaţi procedeul. Negii ar trebui să dispară repede, mai ales cei de dată recentă şi cei relativ superficiali.
  • Păr şi piele. Bicarbonatul absoarbe excesul de sebum şi curăţă părul la fel de bine ca un şampon. Este la fel de eficient şi în cazul pielii, aşa că îl poţi folosi şi pe post de gomaj. Amestecă puţină apă cu puţin bicarbonat şi întinde pasta obţinută pe faţă sau pe corp. Lasă un minut, apoi clăteşte. Pielea va străluci! 
Loading...