Bacteriile intestinale influențează greutatea corporală

dieta.jpg

ingrasare, dieta, slabit, cantar, cantarire, cura
Reuşita dietei de slăbit depinde de echilbrul florei intestinale.
www.clicksanatate.ro

Corpul uman găzduiește trilioane de bacterii și cele mai multe se găsesc la nivelul intestinelor și joacă un rol important în menținerea sănătății tale. Îți susțin sistemul imunitar, îți protejează mucoasa intestinal, ajută la asimilarea unor substanțe nutritive și în cura de slăbire.

Cea mai mare parte dintre bacteriile intestinale sunt benefice și oferă protecție în fața agenților patogeni, ajută digestia și eliminarea toxinelor, reglează metabolismul, nivelele hormonale. De aceea, orice dezechilibru, cum se întâmplă după administrarea unui antibiotic, afectează imunitatea și metabolismul.

Sunt răspunzătoare de menținerea stării de sațietate

Tot bacteriile intestinale sunt cele care influențează modul în care sunt digerate și procesate anumite alimente. De asemenea, pot și să producă substanțe care grăbesc instalarea sațietății, ceea ce îți aduce rezultate mai bune dacă ții dietă de slăbit.
Pe măsură ce bolul alimentar traversează intestinele, intră în contact cu bacteriile aflate de-a lungul lor. Acestea afectează absorbția vitaminelor și mineralelor pe care le aduc alimentele și energia pe care o produc.

De diversitatea bacteriilor depinde o greutate corporală normală

În cadrul unui studiu realizat la Școala Medicală a Universității Washington, SUA, au fost examinate bacteriile intestinale a 77 perechi de gemeni dintre care unii sufereau de obezitate. S-a depistat că aceia care se îngrășaseră aveau mai puține tipuri de bacterii decât frații lor gemeni care aveau o greutate corporală normală. Potrivit acestei cercetări, obezitatea se pot asocia unei lipse de diversitate la nivel intestinal.

Află pe Clicksanatate.ro ce alimente refac flora intestinală!

Scapă de venele varicoase în mod naturist!
Întreține-ți sănătatea cu uleiul de pește

 

Loading...

Citește și

  • Potrivit unui nou studiu, mânerele de la genţi pot să poarte atât de multe bacterii pe ele, încât pun în pericol sănătatea la modul cel mai serios. Poşetele femeilor, în general, sunt mai infectate cu microbi decât toaletele.

  • Echilibrul florei intestinale este esenţial pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv şi a celui imunitar. Câteva categorii de alimente constituie aliaţi preţioşi în acest proces. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt acestea.