Avertisment OMS: ”În octombrie și noiembrie va crește numărul deceselor cauzate de Covid-19”

coronavirus-deces.jpg

medici disperati cu masca de protectie
Specialiștii OMS avertizează asupra creșterii numărului de decese în lunile octombrie și noiembrie
foto: Shutterstock

Organizația Mondială a Sănătății a trasnsmis un avertisment pentru țările din Europa cu privire la creșterea numărului de decese cauzate de Covid-19. „Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea", a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS, potrivit Euronews, citat de Digi24.

Europa trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în lunile octombrie și noiembrie, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Multe țări din Europa au înăsprit recent restricțiile, în timp ce numărul cazurilor noi de Covid este în creștere, dar cel de decese a rămas stabil.

Sâmbătă, Franța a înregistrat mai mult de 10.000 de cazuri noi pentru prima dată de la începutul pandemiei. Duminică, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a avertizat că țara lui se află în pragul unui al doilea val și le-a cerut oamenilor să poarte mască, iar în Anglia au fost introduse luni reguli mai dure, inclusiv interzicerea adunărilor cu mai mult de șase persoane, atât la evenimente private cât și la cele publice.

„Este un moment în care țările nu vor să audă aceste vești și înțeleg", a adăugat Kluge. El a mai spus că dorește să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va termina într-un moment sau altul”, dar a subliniat că un vaccin ar putea să nu fie glonțul de argint, așa cum mulți speră.

Citește și:

Ministrul Nelu Tătaru: ”Dacă nu respectăm regulile, România poate trece de 2.000 de cazuri de Covid-19 pe zi”

Șeful OMS: vaccinul nu va aduce sfârșitul pandemiei de coronavirus

„Am auzit tot timpul asta: «Vaccinul va fi sfârșitul pandemiei». Desigur că nu!”, a mai spus șeful OMS pentru Europa.

„Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Avem câteva semnale că nu va fi așa”, a mai declarat Hans Kluge.

Cele 55 de țări incluse în regiunea OMS Europa se întâlnesc practic luni și marți pentru a discuta despre evoluția pandemiei.

Citește și:

O profesoară de 46 de ani a murit de Covid-19 la un curs online, în fața studenților ei

Loading...

Citește și