Atenţie la dietele «minune »

Citeste tot despre: 

Îţi pregăteşti corpul de plajă şi ai în plan o dietă de câteva săptămâni? Ai grijă pe care o alegi! Specialiştii site-ului webMD.com au alcătuit un top al curelor de slăbire care nu dau rezultate. Mai mult, acestea sunt şi dăunătoare întregului organism, aşa că, încearcă să le eviţi!

Dieta cu un singur aliment, ineficientă pe termen lung. „Mănâncă un singur aliment şi vei slăbi considerabil", spune reţeta dietei bazată pe o singură clasă de alimente.

Dacă gustarea ta este alcătuită doar din fructe, doar din legume sau doar din supă, efectele vor fi imediate, dar organismul va avea nevoie de o perioadă de refacere a echilibrului nutriţional. Pe termen lung, această dietă se va dovedi ineficientă şi există posibilitatea de a reveni la greutatea iniţială.

Detoxifierea poate slăbi organismul. Dieta de detoxifiere acţionează asupra organismului. Ea are efecte pozitive asupra funcţiilor ficatului, colonului, dar afectează şi activitatea hormonală, de multe ori negativ, sunt de părere experţii.

„Detoxifierea organismului nu are sens, nu este necesară şi nu există un fundament ştiinţific pentru a putea fi recomandată", spun specialiştii.

Pilulele „magice" nu înlocuiesc mâncarea.Dietele „minune" sunt bazate pe suplimentele alimentare. Fie că este vorba de o pilulă magică, un sirop miraculos sau un aliment eficient, medicii resping acest gen de dietă pe motivul că nimic nu poate înlocui o mâncare sănătoasă.

„Nu cred că există vreo persoană care să aibă nevoie de suplimente alimentare. Dacă este vorba de multivitamine, atunci ele pot fi recomandate. Alt­­fel, necesarul nutriţional trebuie să fie luat din alimentaţia zilnică", au spus medicii.

Numărarea caloriilor duce la înfometare. „Dieta contorizată" se bazează pe numărarea exactă a caloriilor. Este recomandată pentru o perioadă scurtă, o zi sau două. Altfel, organismul nu va primi necesarul nutriţional, iar senzaţia de înfometare va fi frecventă. De aici pot apărea creşteri în greutate.

Citeşte şi:

Iată cinci alimente care te ajută la slăbit în mod sănătos

Află cum te menţii odată ajunsă la greutatea ideală!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1