Atenţie la căpuşe! Uite cum să te fereşti de ele!

Ultima actualizare:

Infestarea cu căpuşe este răspândită şi în zonele urbane, unde animalele de companie, în special câinii, aduc acasă aceste insecte. Chiar şi copiii care se joacă în parcuri sau în curţi pot lua căpuşe. Iată ce poţi face pentru a preveni apariţia căpuşelor în locuinţa ta:- inspectează atent copiii atunci când se întorc de la joacă;- după o drumeţie, spală imediat, cu apă fierbinte, hainele şi celelalte obiecte care pot fi spălate pe care le-ai folosit sau au intrat în contact direct cu iarba;- dacă ai curte, nu lăsa iarba să crească prea mult;- poartă haine potrivite atunci când mergi în excursii;- poartă pantaloni lungi pe care să îi bagi în adidaşi;- leagă-ţi părul în coadă;- controlează atent animalele de companie dacă are căpuşe;- nu depozita lemnele de foc lângă casă;- nu sta direct pe iarbă atunci când mergi la un picnic;- evită zonele cu multă iarbă şi tufişuri;- poartă haine colorate, astfel încât să detectezi imediat o căpuşă;- foloseşte insecticide pentru iarbă şi vegetaţia din curte.

Ce faci când găseşti o căpuşăNu intra în panică dacă găseşti o căpuşă pe animalul sau copilul tău atunci când se întorc de la joacă. Iată ce trebuie să faci atunci când găseşti o căpuşă:- nu atinge căpuşa cu mâinile goale. Foloseşte o mănuşă sau un şerveţel;- îndepărtează căpuşa cu o pensetă; - nu omorî căpuşa, ci depoziteaz-o într-o pungă pe care o sigilezi şi o arunci la gunoi;- după ce ai îndepărtat căpuşa, spală bine zona respectivă cu apă şi săpun şi aplică o soluţie antiseptică;- sună medicul.

Care sunt simptomele muşcăturii de căpuşăDe cele mai multe ori, persoanele muşcate de căpuşă nu simt acest lucru. Unele căpuşe sunt atât de mici, încât nu pot fi imediat detectate. Simptomele unei muşcături de căpuşă apar numai după ce căpuşa s-a umplut de sânge şi cade de pe zona de unde a muşcat. Roşeaţa, mâncărimile şi arsurile sunt simptomele imediate ale muşcăturii de căpuşă. Tot după ce căpuşa se dezlipeşte de piele apar şi dureri intense.

Simptomele grave care pot apărea după o muşcătură de căpuşă presupun că aceasta a transmis o anumită boală sau infecţie. Printre aceste simptome se numără simptome similare răcelii, febră, amorţeală, mâncărime, dureri şi umflături ale încheieturilor, palpitaţii, greaţă şi vomă. În cazuri foarte grave, muşcătura de căpuşă poate produce şi paralizie. Persoanele care prezintă aceste simptome trebuie să meargă de urgenţă la medicul specialist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net