Atenţie! Excesul de sare te poate îmbolnăvi!

Ultima actualizare:
Nici regimurile hiposodate  nu sunt sănătoase. Sarea  îndeplineşte în organism  funcţii fiziologice esenţiale,  participând la constituirea  mediului intern – sânge-limfă
Nici regimurile hiposodate nu sunt sănătoase. Sarea îndeplineşte în organism funcţii fiziologice esenţiale, participând la constituirea mediului intern – sânge-limfă

Cui nu-i place o mâncare cu sare, piper şi alte condimente aromate? E greu să ne imaginăm un preparat fără aşa ceva. Şi totuşi, câtă sare trebuie să consumăm? Iată ce explică prof. Gheorghe Mencinicopschi pe site-ul www.doctormenci.ro.

Sarea de masă este un produs rafinat care, într-adevar, provine din adevărata sare, cea veritabilă naturală, dar care se obţine prin recristalizare - proces prin care cele peste 90 de elemente minerale însoţitoare sunt îndepărtate.

Prof. Gheorghe Mencinicopschi

simeon stalpnicul png

Astfel, rezultă sarea de masă rafinată, un produs industrial devitalizat, chiar periculos dacă este consumat în exces, cu un conţinut de clorură de sodiu de peste 99,5 %, restul fiind reprezentat de aditivi alimentari precum ferocianura de potasiu (E-536), ferocianura de sodiu (E-535 stabilizator), antiaglomeranţi etc. În România, sarea de masă e obligatoriu iodată artificial, ceea ce generează dispute atât în rândul specialiştilor, cât şi al consumatorilor.

Iată cum, din cauza excesului de sare în alimentaţie ne expunem la afecţiuni ca: hipertensiune arterială, maladii cardiovasculare (infarct de miocard), cerebrovasculare (accident vascular cerebral), osteoporoză, calculi renali, gută, artroze, artrite, calculi biliari, unele forme de cancer, obezitate, celulită.

Alimentele (carne, fructe, legume, ouă, produse lactate s.a.) conţin în mod natural o cantitate suficientă de sodiu, astfel încât să ne poată asigura necesarul zilnic, fără a mai fi necesar să adăugăm mari cantităţi de sare în mâncăruri.

Astazi însă, alimentele procesate industrial şi rafinate conţin cantităţi mari de sare în exces (vezi tabelul nr. 2) ceea ce duce la o depăşire de 3 - 4 ori a necesarului zilnic.

Alimente bogate în sodiu şi sare


    Nici regimurile hiposodate  nu sunt sănătoase. Sarea  îndeplineşte în organism  funcţii fiziologice esenţiale,  participând la constituirea  mediului intern – sânge-limfă
Nici regimurile hiposodate nu sunt sănătoase. Sarea îndeplineşte în organism funcţii fiziologice esenţiale, participând la constituirea mediului intern – sânge-limfă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net