ATENȚIE: Evită să iei decizii importante în astfel de momente!

Ultima actualizare:

    Află când să nu iei decizii (FOTO nhs.uk)
Află când să nu iei decizii (FOTO nhs.uk)

Îţi este foame, eşti euforic sau te-ai îmbrăcat în blugi? Dispoziţia, vestimentaţia şi chiar poziţia corpului influenţează direct deciziile pe care le-ai putea lua, conform unor cercetări. Află cum poţi să identifici şi să elimini toate blocajele, ca să nu ajungi să regreţi, mai târziu.

Te gândeşti doar la mâncare

Nu ai avut timp să mănânci, fie pentru că ai fost prea ocupat sau ţi-ai impus o dietă. Cu cât rezişti mai mult tentaţiilor culinare, cu atât va fi mai dificil să te împotriveşti altor dorinţe. Te-ai putea trezi că începi să cumperi lucruri inutile, pentru că fiecare dorinţă va fi resimţită mult mai intens.

Eşti stresat

Cercetătorii de la Univestitatea din California au descoperit că stresul afectează atât starea de sănătate, cât şi capacitatea de decizie. Aşa cum se întâmplă şi ca urmare a deprivării de somn, stresul te face să te concentrezi doar pe aspectele pozitive şi să le ignori pe cele negative.

Prea multe opțiuni!

Ai plecat să îţi cumperi nişte tenişi, dar, când ai ajuns la magazin, ai început să observi şi restul articolelor vestimentare. Cu cât plaja de opţiuni este mai variată, cu atât este mai dificil să alegi. Evită să complici lucrurile şi gândeşte-te care este prioritatea ta, atunci când trebuie să alegi ceva.

Porţi blugi

Se pare că există o mare legătură între dispoziţia de moment şi hainele în care te-ai îmbrăcat. Lucrurile pe care le pui pe tine, dimineaţa, îţi vor marca starea, întreaga zi. Deşi poate să pară ciudat, blugii sunt consideraţi alegerea oamenilor deprimaţi. Îmbracă haine şi accesorii vesele: pantaloni coloraţi, o pălărie, o rochie care îţi place sau orice altceva.

Faci parte dintr-o echipă

Încă de la grădiniţă ai fost învăţat că abilitatea de relaţionare într-o echipă îţi va garantă succesul. Pe de altă parte, te poţi alege cu o oarecare tendinţă de pasivitate, ajungând să accepţi uşor deciziile celorlalţi, ca şi când ar fi ale tale. Altfel spus, te gândeşti că decizia echipei este, indiscutabil, corectă. Trebuie doar să participi, să îţi exprimi punctul de vedere, dacă este diferit de al celorlaţi, cu argumentele de rigoare.

Eşti euforic şi entuziasmat

Lucrurile bune apar în viaţa celor care îşi păstrează calmul, spun psihologii de la Universitatea din Illinois. O parte din participanţii unui studiu a fost supusă unor reguli de acţiune, prin cuvinte precum „start!" şi „fii activ!" Ulterior, aceştia au ales să primească o recompensă în bani, cu o valoare mai mică decât dacă ar fi aşteptat câteva zile, pentru un premiu consistent. Restul celor implicaţi a primit îndemnuri precum „stop!" sau „odihneşte-te!". Persoanele calme au avut răbdare să fie remunerate mult mai bine.

Acorzi o prea mare importanţă stereotipurilor

Un studiu al Universităţii din Columbia a urmărit manifestarea stereotipurilor de gen, în cazul unor subiecţi care au fost puşi să ia o serie de decizii financiare. Cei care nu au fost obligaţi să bifeze o secţiune în care era specificat sexul lor, în timpul înscrierii, nu au prezentat deosebiri în procesul decizional, indiferent dacă erau bărbaţi sau femei.

În schimb, participanţii care au bifat secţiunea referitoare la gen, au avut tendinţa să ia decizii în conformitate cu stereotipurile. Ca urmare, femeile au încercat să analizeze mai mult fiecare situaţie, neasumându-şi riscuri financiare, un lucru despre care se crede că ar fi specific doar bărbaţilor.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net