Atenţie cum purtaţi încălţămintea de vară!

Citeste tot despre: 

Coloraţi şi cât mai decupaţi! Aşa ne dorim cu toţii să arate papucii pe care cu drag îi purtăm vara.

Atenţie, însă! Specialiştii site-ului webMD.com spun că ei pot dăuna piciorului.

Tensionează muşchii şi glezna

Cercetătorii spun că purtarea papucilor fără cureluşa care ţine grezna modifică mersul şi asta poate cauza dureri de gleznă şi de picioare. Ei nu sunt concepuţi pentru a susţine piciorul în mod corespunzător, de aceea este de preferat să-i purtaţi o perioadă scurtă din zi.

Provoacă răni la picioare

Papucii se „agaţă" de picior printr-o singură cureluşă aşezată între degetele picioarelor sau peste ele. Dacă materialul din care sunt confecţionaţi papucii este rigid, cureaua poate provoca răni în acea zonă a piciorului. Mai mult, din cauză că piciorul nu are stabilitate în şlapi, ar putea aluneca în lateral şi poate provoca răni.

Duc la apariţia durerilor de spate

Papucii cu talpă subţire şi perfect dreaptă sunt dău­nători pentru picioare, în special pentru cele cu platfus şi produc dureri de spate. Mişcarea picioarelor în timpul mersului nu mai e naturală, încordarea e mult mai mare şi poate duce la dureri de spate şi de picioare.

Favorizează cancerul de piele

Asta din cauza faptului că femeile nu se gândesc aproape niciodată să aplice crema de protecţie pe această zonă expusă a piciorului. Specialiştii recomandă tuturor celor care optează pentru acest tip de încălţăminte în timpul verii, să protejeze pielea foarte sensibilă a piciorului.

Afectează tendoanele

Încordarea degetelor pentru a ţine papucul în picior poate duce la afecţiuni ale tendoanelor. Sandalele care au cureluşe legate de gleznă sunt mult mai indicate.

Bătăturile se tratează cu foi de ceapă

Tot de la papucii incomozi pot apărea, adesea, bătături. Acestea reprezintă o porţiune cornoasă a pielii care se dezvoltă şi apare ca o suprafaţă uşor denivelată sau netedă, scuamoasă, de culoare brun-gălbui.

Scăpaţi de ea prin aplicarea unei foi de ceapă albă, uşor zdrobită. Se fixează cu leucoplast, se menţine minimum 8 ore (de seara până dimineaţa). Operaţiunea se repetă până când se desprinde toată porţiunea îngroşată a bătăturii.

Citeşte şi:

Ce boli grave pot transmite căpuşele, muştele şi ţânţarii

Firele de păr de pe corp te pot îmbolnăviLoading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1