Atenţie cum găteşti ca să nu pierzi vitamine!

Ultima actualizare:

Înăbuşirea are grijă de proteine

Gătitul prin înăbuşire, fără apă, are câteva avantaje, printre care o bună conservare a vitaminelor, mineralelor, dar şi degradări limitate ale proteinelor şi grăsimilor.

Prepararea se produce lent, la foc mic, iar vasul este acoperit. Se vor folosi bucăţi mai mari de peşte sau carne şi legume care degajă apă (ciuperci, dovlecei, roşii). Se recomandă utilizarea vaselor masive din fontă.

Fierberea în abur conservă vitaminele

Fierberea este printre cele mai indicate moduri de preparare a alimentelor. Conservă atât vitaminele şi mineralele din legume şi fructe, cât şi nutrienţii şi aromele.

Nu necesită aport de grăsimi. Puteţi utiliza vase suprapuse, perforate sau oala sub presiune. Unele legume pot fi preparate în coajă (cartoful, vânăta), sporindu-se cantitatea de vitamine şi fitonutrienţi.

Microundele te ajută la încălzit

Cuptorul cu microunde este util în bucătărie, cu ajutorul lui putându-se încălzi foarte bine şi foarte repede preparatele. Cuptorul cu microunde este eficient şi pentru pregătirea legumelor sau a peştelui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net