Atenție! Cafeaua fierbinte duce la apariția cancerului în gât

Ultima actualizare:

    Cercetătorii iranieni au descoperit că licoarea consumată la peste 60 de grade Celsius afectează grav gâtulfoto: Shutterstock
Cercetătorii iranieni au descoperit că licoarea consumată la peste 60 de grade Celsius afectează grav gâtulfoto: Shutterstock

Vești alarmante pentru iubitorii de cafea! Cercetătorii irnieni din cadrul Universității de Științe Medicale din Teheran, Iran, au descoperit că majoritatea oamenilor beau ceaiul sau cafeaua la temperaturi de 65 de grade Celsius. Asta îi expune la tumori pe esofag. Studiul a fost realizat pe 50.000 de voluntari. Șocant este faptul că șansele apariției cancerului sunt de 90% dacă temperatura este de 62/65 de grade Celsius.

Vești alarmante: cafeaua și ceaiul fierbinți duc în mod inevitabil la apariția cancerului de esofag. Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea de Științe ale Medicinei din Teheran, Iran, este cel mai amplu realizat vreodată, având în vedere că la el au participat 50.000 de voluntari, de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani. Studiu a fost publicat în Jurnalul de Științe cu recomandarea de a pune peste licoarea fierbinte lapte rece. Conform studiului, șansele apariției cancerului cresc cu până la 90% dacă se consumă cafea sau ceai fierbinți. Este suficientă o cantitate de 700 ml de cafea consumată zilnic la temperaturi de peste 62-65 de grade Celsius pentru a produce daune iremediabile asupra sănătății. În mod obișnuit, în SUA, Marea Britanie și chiar România cafeaua este consumată la temperaturi mai mici de 60 de grade Celsius. Însă extistă un segment de populație de 8,4% care își beau cafeaua la 75 de grade Celsius. Asta duce la apariția cancerului la esofag. Cercetătorii au descoperit că 317 voluntari au dezvoltat tumori pe esofag din această cauză între anii 2004 și 2017, când a fost făcut studiul coordonat de doctorul Farhad Islami. Specialistul a explicat că licoarea fierbinte stimulează producerea de chimicale carcinogene și afectează mucusul.

Citește și:

Studiu: Stai pe întuneric şi slăbeşti

Studiu: în 2030 vom scăpa definitiv de mahmureală

Gravidele nu au voie ceai sau cafea pe perioada sarcinii

Cercetătorii de la Universitatea din Dublin au descoperit, în noiembrie 2018, că mamele care au consumat zilnic mai mult de 200 mg de cofeină (n.r. adică două căni de cafea solubilă sau trei căni de ceai negru) au șanse să nască prematur. Mai mult decât atât, bebelușii nu se dezvoltă corespunzător dacă această cantitate de cofeină este depășită în mod regulat în perioada sarcinii. Doctorul Ling-Wei Chen a studiat evoluția sarcinii a 941 de gravide din Irlanda. Acestea își asigurau necesarul de cofeină 48% din ceai și 38% din cafea. La fiecare exces de 100mg de cofeină la doza zilnică, bebelușii era mai mici cu 72 de grame.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net