Asocieri de alimente care te mențin sănătos

fasole.jpg

fasole, colesterol marit, colesterol rau, leguminoase, dieta
Combinarea fasolei boabe cu orezul brun este perfectă mai ales pentru vegetarieni cărora le conferă proteine şi aminoacizi.
www.clicksanatate.ro

Combinarea corectă a alimentelor favorizează asimilarea eficientă a vitaminelor și mineralelor. Descoperă ce trebuie să alături când mănânci pentru a preveni anumite afecțiuni grave!

Legume crucifere cu somon

Anumite substanțe, precum sulforafanul, din legumele crucifere ca broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles încetinesc evoluția cancerului. De asemenea, sulforafanul este recomandat și și pentru tratarea infecției cu Helicobacter pylori, pentru prevenirea bolilor inimii, datorită scăderii nivelului de colesterol rău. Efectele acestei substanțe sunt sporite în prezența mineralului seleniu care se găsește în pește. Iată de ce prepararea peștelui (somon, ton, sardine) cu broccoli este o alegere bună! Printre alte alimente bogate în seleniu pe care le poți mânca alături de broccoli se numără carnea de pasăre, de vită, ficatul, ciupercile, ouăle.

Leguminoase cu orez

Combinarea orezului brun cu legume ca fasolea uscată este perfectă mai ales pentru vegetarieni, pentru că le conferă proteinele și aminoacizii de care au nevoie. Împreună formează proteine complete și un alt atu este că orezul brun nu conține gluten. Alte surse bune de proteine vegetale sunt ciupercile, năutul, lintea, drojdia de bere sau fulgii de drojdie inactivă, care se pot pune la paste sau în piureuri de legume.
Află pe Clicksanatate.ro ce alte combinații de alimente sunt benefice!

5 idei de rețete pentru cura de detoxificare

Cartofii noi previn bolile de inimă și alungă indigestia

Loading...
 
 

Citește și

  • femeie racita

    Pentru orice mică durere apelaţi la plante medicinale? Atenţie! Ceaiurile pot să facă mai mult rău dacă sunt consumate când nu trebuie. Specialiştii site-ului healty.com ne sfătuiesc să nu abuzăm de tratamentele alternative.

  • combinatii alimente dieta ingrasat greseli alimentare

    Oamenii mănâncă tot ce le vine la îndemână, fără să se întrebe de valorile nutriționale ale alimentelor sau cum pot dăuna alimentele în combinații periculoase.