Așa scapi de coșurile dureroase de la nivelul scalpului!

par.jpg

par, matreata, acnee, cosuri, cosuri dureroase
În cazul chisturilor epidermice, coşurile apărute pe scalp sunt mai dureroase.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Ți s-a întâmplat vreodată atunci când te spălai pe cap sau când te pieptănai să atingi un loc dureros în zona pielii capului, iar când ai pus degetul acolo, ai descoperit probabil un coș umflat și dureros? Află de ce apar coșurile și cum le poți combate!

Principalii factori de apariție a coșurilor sunt: foliculita, chisturile epidermice și psoriazisul.

Foliculita

Ei bine, acește formațiuni inestetice  de culoare albă sau roșie care au și puroi pot apărea din diferite cauze, una dintre ele fiind foliculita. Această afecțiune a pielii capului apare atunci când foliculii firelor de păr sunt afectați de puroi și sebum. Dermatologii spun că dacă aceste coșuri nu s-au inflamat, atunci culoarea lor este albă, iar când ele sunt umflate devin roșii și pot produce inflamații în zona din jurul acestora. Din acest motiv se va crea un teren propice pentru dezvoltarea și răspândirea bacteriilor ceea ce va determina înfundarea foliculilor și apariția coșurilor cu puroi.

Chisturile epidermice

Sunt asemănătoare cu cele apărute în cazul foliculitei, însă în această situație, coșurile sunt mai dureroase și se întind pe suprafață mai mare a pielii capului. Și aici vor apărea niște bubițe inflamate și roșii, numite tot coșuri.

Psoriazisul

Foarte rar se întâmplă ca această problemă apărută la nivelul pielii capului să provoace apariția unor coșuri care sunt foarte dureroase. Cunoscuta afecțiune de la nivelul scalpului apare atunci când celulele epidermei încep să se înmulțească foarte tare. În acest mod se vor forma mai multe straturi de piele care vor determina inflamarea pielii.

Află pe clicksanatate.ro ce metode poți aplica pentru a face acneea să dispară!

Spanacul anihilează pofta de dulce

Avantajele dietei nordice

 

Loading...

Citește și

  • păr, degradat, tratament, hidratare, cuticulă

    Forța de neînvins a lui Samson și splendoarea lui stăteau în pletele sale, iar Dalila a înțeles acest lucru mai bine decât oricine. Poate este doar o legendă, poate este doar un mit presărat cu mult adevăr. Însă seducatoarele lumii, a căror putere de seducție a rămas înscrisă în timp și în istorie, au înțeles că podoaba capilară este un lucru de neprețuit pentru persoanele care vor ca sănătatea și frumusețea să le fie recunoscută.

  • Toate ştim că o dietă săracă în carbohidraţi te poate ajuta să pierzi cele câteva kilograme în plus... Dar dacă deopotrivă, te-ar scăpa şi de problemele de piele? Ai încerca?

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1