Așa recunoști primele semne ale unei endometrioze!

durere.jpg

endometrioza, durere abdominala, menstruatie dureroasa, crampe, inflamatie
Durerea abdominală şi menstruaţiile abundente se numără printre simptomele frecvente ale endometriozei.
www.clicksanatate.ro

Durerile și crampele sunt câteva dintre simptomele care indică prezența endometriozei. Află ce alte semne dă această boală pe care este important s-o tratezi la timp.

Endometrioza este o afecțiune cauzată de creșterea anormală a țesutului care căptușește uterul. Țesutul se poate extinde spre ovare sau trompele uterine, ceea ce conduce la o inflamație. Dacă această afecțiune trece neobservată, este ignorată și netratată poate să favorizeze infertilitatea.

Menstruații abundente

Multe femei au menstruații care durează mai multe zile, sunt în cantități mari și cu cheaguri de sânge, ceea ce nu ar trebui să se întâmple în mod normal. Aceste simptome sunt cele care apar de la primele menstruații, în primii ani, de aceea multe adolescente pot ajunge să le accepte ca pe ceva ce nu este ieșit din comun.

Durere abdominală

Un alt simptom al endometriozei este durerea pelvină. Unele persoane pot avea o durere cronică. Aceasta nu dispare, ci se intensifică înainte și în timpul menstruației. Când țesutul endometrial sângerează în locurile în care nu poate fi eliminat, apar inflamația și durerea. Aceasta din urmă este mai intensă în partea de jos a abdomenului și a spatelui. Uneori, durerea nu este prea intensă, ceea ce le poate face pe unele femei să nu meargă la un control medical.

Află pe Clicksanatate.ro cu afecțiune poate fi confundată endometrioza!

Așa te îngrași fără să-ți afectezi sănătatea!

Ce arată valorile anormale ale sideremiei

 

loading...
Loading...

Citește și