Arnica, remediu pentru piele şi musculatură

Citeste tot despre: 

Considerate adevărate medicamente naturale, florile de arnică sunt excelente pentru refacerea musculaturii solicitate şi pentru vindecarea rănilor şi vânătăilor.

Preparatele pe bază de arnică se pot utiliza atât extern, cât şi intern, fiind recomandate şi pentru probleme circulatorii, articulare şi infecţioase.

Intern 

  • Sub formă de ceai sau tinctură, arnica poate ameliora simptomele şi grăbi vindecarea următoarelor boli: răni, contuzii, luxaţii, dureri reumatice, imunitate scăzută, dureri de sâni, abcese, artrită, infecţii bacteriene şi fungice. 
  • Administrarea de tinctură diluată în ceai sau apă îndulcită trebuie făcută cu multă prudenţă, în porţii de 25-30 picături dimineaţa şi seara. Efectul este tonifiant asupra sistemului nervos.
  • Pulberea sau tinctura de arnică e utilă în caz de guturai, amigdalită, viroză pulmonară sau bronşite. Se ad-ministrează câte 50 de pi-cături, diluate în puţină apă.
  • Ceaiul de arnică se foloseşte ca tonifiant în cazurile de slăbiciune cardiacă, pentru că stimulează bine circulaţia sangvină a inimii şi a creierului. Se mai poate folosi şi ca gargară în cazurile de laringită sau răguşeală.

Extern

  • Tinctura este cea mai utilizată formă de tratament a plantei, ca remediu universal pentru lovituri, echimoze şi hematoame. Aplicarea externă a plantei are un efect aproape miraculos şi în dispariţia tumefierilor, a luxaţiilor şi entorselor. Puţin diluată, tinctura e de mare ajutor şi în rezolvarea cazurilor dermatologice, aplicată direct pe porţiunile de piele cu acnee rebele sau furuncule. Dacă nu se diluează, poate provoca înroşirea pielii şi formarea de băşicuţe. Sub formă de comprese, tinctura de arnică are capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui, efect similar medicamentelor anticoagulante.
  • Esenţa de arnică tratează foarte bine rănile proaspete. Pentru a evita iritarea pielii, locul se unge cu ulei de sunătoare sau ulei de muşeţel.
  • Uleiul de arnică este bun pentru masajul terapeutic, în tratarea problemelor reumatice, în caz de dureri articulare sau dureri musculare, dar şi traumatisme fizice, lovituri şi vânătăi, conform www.sfatnaturist.ro.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1