Argila combate arsurile de stomac

Ultima actualizare:

    Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer.www.clicksanatate.ro
Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer.www.clicksanatate.ro

Este recunoscută pentru faptul că are efect dezinfectant și cicatrizant, de aceea este recomandată în afecțiunile pielii. Mai mult, argila stimulează eliminarea toxinelor și  alină arsurile de stomac, durerile articulare.

I se mai spune „pământul care vindecă“, datorită calităţilor terapeutice valoroase pe care le are asupra organismului. şi poate fi folosit pe cale orală sau în aplicații locale. În terapiile alternative sunt utilizate mai des 3 tipuri de argilă, cea albă, argila gri și argila verde, dar au proprietăți binefăcătoare şi argila galbenă și cea roşie.

Înainte de a folosi un remediu argilos, e bine să consulţi medicul, pentru că acest produs elimină substanțele toxice din organism, însă alături de ele poate îndepărta și elemente nutritive, ca fierul și zincul, favorizând, pe termen lung, apariția anemiei.

Reduce arsurile stomacale

Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer. Amestecă 2 lingurițe cu argilă și 100 ml apă plată, lasă să stea câteva ore și apoi filtrează conținutul. Înainte de masă, ia câte 1 linguriță de lichid limpede cu un pahar de apă.

Atenție!

Dacă suferi din pricina constipaţiei sau a unor probleme intestinale, nu e indicat consumul argilei decât cu acordul medicului. De asemenea, cura cu argilă e contraindicată gravidelor.

Te ajută să previi și să alungi afecțiunile cutanate

Pulberea vindecătoare este o soluție de tratament și pentru leziunile pielii. Astfel, pe zonele cu răni ușoare poţi aplica un strat subțire de argilă amestecată cu puțină apă. Tratamentul cu argilă verde este eficient pentru tenul gras și părul cu tendință de îngrășare, pentru că reduce excesul de sebum. Pentru pete și zone pe piele foarte uscate, cu arsuri, este ideală argila albă. Aceasta reface structura pielii și poate fi utilizată și în tratamentul părului tocit și lipsit de vitalitate. De asemenea, argila albă este des utilizată și ca talc în pudra pentru calmarea iritațiilor de scutec ale bebelușilor.

Află pe Clicksanatate.ro cum se ține cura de detoxificare cu argilă!

Toxina botulinică are și utilizări medicale

Usturoiul, medicament natural pentru zeci de boli

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net