Apa şi uleiul de trandafir, sănătate şi relaxare

Petalele de trandafir se folosesc pentru prepararea diferitelor remedii, în stare proaspătă sau uscată şi sunt recomandate în afecţiuni pulmonare, dureri de cap şi gât, dar şi în tratarea bolilor de piele. Însă şi apa, şi uleiul de trandafir au multiple întrebuinţări, atât în cosmetică, cât şi ca adjuvant în diferite boli.

Apa de trandafir

Pune într-un vas de sticlă sau emailat o mână de petale proaspete sau uscate, peste care toarnă apă fiartă. Laşi la răcit şi la infuzat 5-6 ore, apoi poţi face următoarele tratamente. 
Reumatism. Dacă suferi de această boală, poţi face băi calde la picioare cu această infuzie. 
Dureri lombare. În cazul durerilor lombare, aplică pe zona afectată comprese fierbinţi cu apă de trandafir. De asemenea, în caz de vertij sau ameţeală puternică, se leagă fruntea cu un prosop înmuiat în apă de trandafir rece. 
Transpiraţie abundentă. Poţi şterge corpul de două ori pe zi, seara şi dimineaţa, cu apă de trandafir. Concomitent, poţi face de 3-4 ori pe săptămână băi cu frunze de nuc.
Energie. Pentru ridicarea tonusului, înfăşoară strâns corpul cu un cearşaf înmuiat în apă rece de trandafir. Adaugă un cearşaf uscat, apoi o plapumă.

Uleiul de trandafir 

Datorită efectelor antiseptice, uleiul de trandafir este des folosit în tratamentul infecţiilor cauzate de virusuri, bacterii şi ciuperci care au rezistenţă la antibiotice.
Otită. Picură 2-3 picături de ulei de trandafir în ureche, de 3 ori pe zi. 
Insomnie, depresie. Inhalează, de mai multe ori pe parcursul zilei, aroma uleiului de trandafir.
Blefarită. Unge pleoapele inflamate de 2-3 ori pe zi cu ulei de trandafir, timp de o lună. În acelaşi timp, se bea şi ceai din petale de trandafir.
Celulită. Amestecă 12 picături de ulei de trandafir cu 100 ml de ulei de măsline şi tamponează locurile cu probleme, după un duş cald. 
Arsuri, ulcer varicos. Aplică ulei de trandafir sub formă de comprese. 
Relaxare. Uleiul de trandafir calmează şi susţine centrul emoţional al inimii, dând senzaţia de fericire şi o stare generală de bine. Totodată, facilitează relaxarea şi „hrănesc” emoţiile pozitive, atunci când sunt folosite în masaj: 4-5 picături de ulei esenţial de trandafir, diluate în aproximativ 30 g de uleiuri vegetale, precum cele extrase din seminţe de struguri, din migdale dulci sau din alune.
Piele. Prin conţinutul ridicat de vitamina C naturală, trandafirul revigorează pielea obosită, reduce ridurile, încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind recomandat ca tratament pentru toate tipurile de ten, scrie farmaciata.ro.

 

Loading...