Ananasul, bun pentru digestie!

Citeste tot despre: 

Aproape toate felurile tradiţionale de mâncare, aflate pe masă de Sărbători, sunt preparate din ingrediente incompatibile, greu de digerat. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne dă câteva sfaturi despre cum să mâncăm sănătos în această perioadă.

1. La masa de Crăciun trebuie să ţineţi cont de faptul că unii dintre noi au ţinut post, iar consumul brutal de astfel de mâncăruri indigeste, acompaniate de alcool în exces, poate declanşa crize pancreatice acute, extrem de periculoase sau indigestii, care ne pot strica uşor sărbătoarea.

2. Masa de Crăciun trebuie abordată cu mare cumpătare, împărţind bucatele în reprize mici şi dese, cu pauze de plimbare în aer curat.

3. În încăperea în care luăm masa de sărbătoare în nici un caz nu trebuie să fumăm!

4. Este indicat să folosim suplimente alimentare digestive pe bază de enzime şi săruri biliare.

5. Consumaţi ananas crud, pentru uşurarea digestiei. Fructele sunt ideale pentru digestie, dar numai la distanţă de 3-4 ore de masa principală.

6. Faceţi pauze între consumul de spe­cialităţi şi evitaţi asocierile cele mai nerecomandate. Încercaţi să consumaţi un singur fel de mâncare odată, după care luaţi o pauză.

7. Nu înfulecaţi, nu vă grăbiţi, mestecaţi îndelung mâncarea. Când vă aşezaţi la masă trebuie să fiţi odihniţi, să creaţi o ambianţă plăcută de calm şi armonie, cu muzică de calitate specifică sărbătorilor.

«Excesele ne pot trimite la spital»

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Sarmale, carne de porc şi produse tradiţionale din porc, caltaboşi, şorici, tobă, cârnaţi, piftie, jumări, şunculiţă afumată, dulciuri şi aperitive, toate aceste bunătăţi se află pe mesele noastre în zilele de sărbătoare.

Atenţie, însă! Toate conţin ingrediente care, îmbinate, sunt greu de digerat, hipercalorigene şi care, stropite generos cu alcool, ne pot trimite de urgenţă la spital!

Mai citeşte:

160 de lei cea mai ieftină masă de Crăciun

De aici iei carne ieftină de Crăciun

Ce să cumperi înainte de Crăciun


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1