Alimentul ideal de consumat în post. Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Umple stomacul, e săţios şi nu îngraşă"

Citeste tot despre: 

Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit despre alimentaţia în perioada postului, despre greşelile pe care le fac cei care consideră că lipsa cărnii le permite să mănânce orice altceva fără limite, dar şi despre alimentele indicate a fi consumate în aceste zile şi care au efecte benefice asupra organismului.

”Cea mai mare putere saţiogenă o au proteinele, iar în post nu avem proteine pure. Când mâncăm un ou sau o bucată de carne, avem numai proteine, niciun gram de carbohidraţi, însă când postim, proteine vegetale găsim doar în leguminoase: fasole, mazăre, linte, năut, soia. Din păcate, acestea vin la pachet cu carbohidraţii, adică avem undeva între 10-20 la sută proteine, dar avem si carbohidraţi. Puterea lor saţiogenă este mai mică, aşa că avem tendinţa să punem şi nişte pâine lângă”, a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic

Citeşte continuarea articolului, aici!
Citeşte şi:
Alex Velea, momente dificile în Asia: "Ni s-a lipit burta de spate. Cred că am o faţă mult prea agresivă"
Imagine perfectă după ce şi-a pus silicoane. Cum a scăpat Nicole Cherry complet de celulită: "Mănâc dulce"

 

Loading...

Citește și

  • Nu eşti adeptul unei alimentaţii echilibrate? Mare atenţie! Ceea ce mănânci îţi poate dăuna sănătăţii. Află totul despre cele mai importante grupe alimentare care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu de la Çagatay Demir, medic nutriţionist la Clinica Anadolu, din Turcia.

  • Dacă vrei să-ţi mai condimentezi un pic viaţa sexuală, află că există alimente, altele decât bine cunoscuta tripletă căpşuni-ciocolată-usturoi, care îţi pot da starea de spirit necesară unei seri... în doi. Uite ce trebuie să savurezi înainte de a merge la „culcare”!

  • Orădenii cu o situație materială precară, care nu au reușit să își ridice alimentele oferite de Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO), trebuie să știe că stocul produselor s-a epuizat, astfel că distribuirea alimentelor a fost suspendată.