Alimentele fac bine organelor care seamănă fizic cu ele

V-aţi gândit vreodată că, în funcţie de forma lor, alimentele aduc beneficii organelor care seamănă fizic cu ele? Specialistul Click! în medicina indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne arată care este corespondenţa dintre organele corpului şi alimentele care le vindecă.

 • Roşia are patru camere, este de culoare roşie şi, prin vitaminele şi nutrienţii pe care-i conţine, reprezintă o sursă de hrană pentru inimă şi sânge. 
 • Morcovul în secţiune arată ca ochiul uman – cu pupilă şi iris. Medicina tradiţională indiană recomandă morcovul pentru că stimulează circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi îmbunătăţeşte astfel funcţiile acestor organe.
 • Avocado şi perele au efecte benefice mai ales asupra uterului. Dacă ne uităm atent, observăm că arată la fel ca acest organ al femeii. Consumul unui avocado pe săptămână echilibrează hormonii şi previne cancerul cervical. Pentru ca fructul de avocado să ajungă la maturitate, din stadiul de floare, trec exact 9 luni! 
 • Lămâile, grepfruitul sau portocalele au aspect de glandă mamară. Ele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii sânilor şi stimulează circulaţia limfei la nivel mamar.
 • Nucile au aceeaşi structură ca şi creierul, cu emisfera stângă şi dreaptă, învelit de cutia craniană. Chiar şi cutele de pe miezul de nucă au aspect de circumvoluţiuni cerebrale. Nucile ajută la elaborarea a peste 35 de neurotransmiţători pentru funcţia cerebrală.
 • Ceapa arată ca celulele umane. Această legumă are rolul de a elimina toxinele la nivelul întregului organism. Lacrimile care curg în timp ce curăţăm ceapa spală straturile epiteliale ale ochilor.
 • Bananele, castravetele şi sparanghelul au forma şi mărimea organului sexual masculin. Aceste legume sunt recunoscute pentru faptul că stimulează funcţia acestui organ. 
 • Fasolea are formă de rinichi, ea ajută la buna funcţionare a acestor organe umane.
 • Strugurii au un efect pozitiv asupra sângelui. Ciorchinii de struguri au formă de inimă. Fiecare boabă de strugure are formă de hematie (celulă roşie), iar astăzi se ştie că strugurii au efect pozitiv asupra inimii şi a sângelui.
 • Prazul şi ceapa verde au aspect de os. Aceste alimente cresc rezistenţa osoasă. Oasele conţin 23% sodiu, iar aceste alimente 
 • au… 23% sodiu!
Loading...

Citește și

 • Suntem diferiţi, se ştie. Nu doar fizic, intelectual şi spiritual, ci şi din punctul de vedere al alimentelor care ne fac bine. Unii sunt mai orientaţi spre carne, alţii nu digera aşa bine lactatele sau vegetalele. Unora le sunt potrivite anumite diete, spre deosebire de alţii, care răspund la altceva. Toate aceste diferenţe dintre organismele noastre sunt dictate şi de grupa de sânge.

 • O durere de articulații este un obstacol în desfășurarea activităților noastre cotidiene. Pe lângă recomandările medicului de familie, trebuie să apelăm și la soluții naturale prin care să ameliorăm disconfortul. Specialiștii spun că în astfel de situații trebuie să alegem acele alimente care să nu întrețină inflamația cronică.

 • alimente, pancreas, sanatos

  Cu un rol important în digestie, pancreasul este responsabil de secreţia de enzime digestive care ajută la descompunerea alimentelor şi la asimilarea nutrienţilor, însă reglează şi nivelul zahărului în sânge. Pentru a-l menţine sănătos, este important să consumi alimente care să-l protejeze, să-l hrănească şi să-l întărească.

 • alimente schimbare stare de spirit dieta

  Auzim din ce în ce mai des că alimentele pe care le consumăm ne pot influența starea de spirit și o pot chiar altera. Mai mult, unele persoanele obișnuiesc să confunde o stare de spirit proastă cu foamea și nici măcar nu realizează că ceea ce mâncăm zi de zi poate avea, de asemenea, un impact direct asupra stării psihice.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1