Alimente ideale pentru cină

tipa_mananca.jpg

cina, masa de seara, carne, alimente la cina, dieta
Cei mai mulţi români preferă să mănânce carne la masa de seară.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Cina este un obicei zilnic pentru circa șapte din zece români, potrivit unui studiu realizat, recent. Procentul celor care iau masa de seară în fiecare zi este mai scăzut în rândul femeilor (doar 64% dintre acestea) și mai ridicat în rândul persoanelor cu vârsta peste 40 de ani (73%).

Ce preferă românii să mănânce seara

Primele poziții în topul alimentelor preferate de români pentru masa de seară sunt ocupate de carne/pește și legume, aceste produse fiind alese de aproximativ unul din doi consumatori. Acestea sunt urmate în clasament de brânzeturi și produse lactate. Cele mai populare lactate sunt brânza proaspătă (dulce sau telemea), cașcavalul și iaurtul.

Ce este bine să mâncăm la cină

Iată care sunt cele mai bune alimente de consumat la masa de seara!

LEGUMELE. Pentru cină ar trebui să alegem să consumăm legume. Ele au puține calorii, deci nu îngrașă, și sunt bogate în antioxidanţi (aceștia combat stresul oxidativ care îmbătrâneşte celulele, deteriorează ADN-ul şi te predispune la boli). Specialiștii spun că legumele trebuie preparate la cuptor, pe grătar sau fierte.

PEȘTE. Alături de legume, mai poți pune pe farfurie și o bucată de pește sau de carne de curcan. Este mai bine să nu le mănânci dacă au fost prăjite. Ideal ar fi să le prepari pe grătar.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente sunt indicate la masa de seară!

Dieta-MINUNE cu portocale

Usturoiul te ferește de bolile de inimă

Loading...
 
 

Citește și

  • Atenţie ce şi cât mâncaţi seara, ca să aveţi un somn odihnitor! Iată câteva alimente care trebuie evitate înainte de a merge la culcare.

  • Dacă vrei să-ţi mai condimentezi un pic viaţa sexuală, află că există alimente, altele decât bine cunoscuta tripletă căpşuni-ciocolată-usturoi, care îţi pot da starea de spirit necesară unei seri... în doi. Uite ce trebuie să savurezi înainte de a merge la „culcare”!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1