Alimentația anticolesterol: ce ne recomandă specialiștii

Ultima actualizare:

    Știai că un consum zilnic de 3 g de fibre solubile ajută la scăderea cu 10% a nivelului colesterolului?www.clicksanatate.ro
Știai că un consum zilnic de 3 g de fibre solubile ajută la scăderea cu 10% a nivelului colesterolului?www.clicksanatate.ro

Dieta echilibrată, săracă în grăsimi de origine animală, este prima recomandare a medicului pentru persoanele cu dislipidemie. Adoptând o astfel de alimentație valorile grăsimilor în sânge se pot normaliza, evitându-se inclusiv administrarea de medicamente.

De ce principii trebuie să ții cont

-    Limitează sau evită consumul de grăsimi de origine animală (saturate), care cresc nivelul colesterolului „rău“: carne, brânzeturi, unt, mezeluri.

-    Mizează pe grăsimile „bune“: polinesaturate (ulei de soia, de floarea-soarelui, de porumb – sursă de acizi grași Omega-6 și ulei de pește, bogat în acizi grași Omega-3) și mononesaturate (nuci, arahide, ulei de măsline). „Grăsimile vegetale mononesaturate şi polinesaturate de calitate şi în cantităţi moderate trebuie să reprezinte majoritatea grăsimilor consumate“, recomandă medicul Adrian Copcea.

-    Limitează și consumul de grăsimi vegetale hidrogenate. Prin procesul de higrogenare, uleiurile vegetale sunt solidificate la temperatura camerei. Grăsimile hidrogenate sunt prezente în produsele fast-food, produsele de patiserie, margarină, dulciuri.

-    Consumă pește de 2-3 ori pe săptămână (macrou, somon, ton, hering).

Află pe clicksanatate.ro ce alimente este bine să eviți dacă ai probleme cu colesterolul

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net