Ai rinită alergică? Ţine-o în frâu cu remedii naturale!

Primăvara începe cu... alergiile respiratorii!

Manifestate prin nas înfundat, care curge neîncetat, strănuturi repetate şi ochi roşii, alergiile pot fi ţinute sub control cu remedii naturale, dar şi prin adoptarea unor măsuri de protecţie. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Menta inhibă reacţiile alergice

Descongestionant natural, menta atenuează simptomele alergiei. De asemenea, planta conţine elemente cu proprietăţi antiinflamatoare, antioxidante şi antibacteriene, care inhibă reacţiile alergice. Prepară un ceai dintr-o lingură de mentă uscată, peste care torni 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute, apoi strecoară şi bea ceaiul îndulcit cu miere. Infuzia de mentă poate fi consumată dimineaţa sau seara. 

Trei-fraţi-pătaţi, şi pentru astmatici

Planta are acţiune depurativă şi diuretică, curăţind sângele de toxine, dar şi antialergică, fiind recomandată persoanelor care suferă de rinită, astm sau de urticarie. De asemenea, fitoterapeuţii o recomandă bolnavilor cu astm bronşic alergic, mai ales dacă afecţiunea e asociată cu erupţii cutanate. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi din 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, apoi bea două-trei căni pe zi.

Urzica atenuează senzaţia de mâncărime

Frunzele de urzică pot trata atât alergiile sezoniere, cât şi pe cele cronice. Pe lângă calităţile sale diuretice şi depurative, planta acţionează şi ca un antihistaminic – calmează senzaţia de mâncărime provocată de rinita alergică. Toarnă 250 ml apă fiartă peste o lingură de frunze de urzică uscate. Lasă la infuzat aproximativ cinci minute. Bea ceaiul de trei ori pe zi, până ce dispar simptomele. 

Soluţiile saline, pentru curăţarea nasului

Cele mai frecvente reacţii alergice se produc la nivelul căilor respiratorii. Pentru a atenua simptomele, poţi apela la irigarea cavităţilor nazale cu o soluţie cu sare. Amestecă o jumătate de linguriţă de sare cu 250 ml apă fierbinte. Lasă amestecul la răcit, apoi introdu acest lichid în fiecare nară folosind o seringă. Repetă această procedură de două ori pe zi, până la dispariţia simptomelor.

Loading...