Ai probleme cu articulațiile? Verifică sistemul endocrin!

durere_genunchi.jpg

genunchi, durere de genunchi, articulatii, cartilaje, oase
Hormonul de creştere contribuie la producerea unui număr important de celule cartilaginoase care sunt responsabile de curbarea cartilajelor şi degenerarea oaselor.
www.clicksanatate.ro

Nu mai este un secret pentru nimeni că rolul hormonilor în buna funcționarea a organismului este vital. Aceștia influențează inclusiv țesutul conjunctiv care ajută la formarea articulațiilor.

Tulburările endocrine pot produce modificări ale proprietăților fizice ale țesutului conjunctiv  și astfel favorizează apariția unor boli articulare.
O producție excesivă a hormonului de creștere produce gigantism la copil și acromegalie la adult ( creșterea și îngroșarea trăsăturilor faciale, a extremităților sau creșterea organelor).

Glanda pituitară controlează funcțiile celorlalte glande

Acțiunea acestei glande se resimte în tot organismul. Hormonul de creștere contribuie la producerea unui număr important de celule cartilaginoase care sunt responsabile de creșterea exagerată, de curbarea cartilajelor, ce duc la degenerarea oaselor  și la creșterea exagerată mai ales a oaselor de lângă articulații.
Astfel, te poți confrunta cu deviații posturale constând în curbarea coloanei verterale și cu arcuirea picioarelor. Nici zona craniului, a coloanei vertebrale sau a mâinilor nu sunt ferite de aceste deviații. În acromegalie, proeminența excesivă a călcâiului este un semn important.

Dereglările glandei tiroide favorizează apariția afecțiunilor reumatismale

Artrita poate fi declanșată de hipotiroidie. Aceasta este determinată de excesul de depozite al unor proteine din țesuturile conjunctive. Hormonul de stimulare tiroidiană care este produs de glanda pituitară poate favoriza colecția excesivă de proteine în organism.
Simptomele care pot să apară astfel sunt însoțite de disconfort vag și dureri. Îngroșarea articulațiilor este prezentă aproximativ  la 33% dintre bolnavi. De obicei sunt implicate articulațiile genunchilor, a gleznelor, articulațiile mici ale mâinilor și picioarelor.

Află pe clicksanatate.ro ce alte boli reumatismale sunt cauzate de tulburările hormonale!

Aceste minerale taie pofta de dulce!

Ponturi pentru sănătatea orală a copilului tău

Loading...
 
 

Citește și

  • Broccoli este considerat de oamenii de ştiinţă o legumă benefică pentru articulaţii. Ea ar putea sta la baza fabricării unei pilule ce are potenţialul de a vindeca artrita, relatează Daily Mail.

  • Pentru persoanele cu afecțiuni la nivelul articulațiilor, durerile sunt ca o ”piatră de moară”, un obstacol care le împiedică să-și rezolve la timp problemele cotidiene. De aceea, nutriționiștii recomandă acestor bolnavi să consume alimente care au proprietatea să amelioreze durerile și să nu întrețină inflamația cronică.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1