Ai nevoie de un implant dentar? Află tot ce trebuie să știi pentru a lua cea mai bună decizie!

Ultima actualizare:

Un zâmbet frumos este cea mai bună carte de vizită. Trăim într-o vreme în care există soluții pentru aproape orice problemă, soluții diverse și accesibile pentru orice buget. Procedurile stomatologice nu fac excepție de la această situație. Cu tehnologia actuală și cu deschiderea cabinetelor medicale către plăți flexibile, tot ce îți rămâne de făcut este să pui mâna pe telefon și să faci o programare.

Implantul dentar – o procedură tot mai utilizată

Atunci când există probleme grave, uneori dintele sau dinții nu mai pot fi salvați. În acele cazuri, este posibil să te confrunți cu o alegere grea în legătura cu procedeul medical cel mai potrivit pentru tine. Poți opta pentru o proteză dentară sau un implant dentar. Cel din urmă reprezintă o alternativă durabilă și foarte eficientă. Este recomandat să porți o discuție amănunțită cu medicul specialist pentru a-i adresa toate întrebările și îngrijorările legate de acest procedeu. Însă, nu strică dacă îți iei informațiile în avans.

Așadar, ce ar trebui să știi despre un implant dentar? În primul rând, este important de știut că acest tip de tratament este, de fapt, o piesă fabricată din titan, care este un material extrem de durabil. El este biocompatibil cu organismul uman. Un implant dentar funcționează ca o rădăcină artificială. Este ancorat în os și se simte exact ca un dinte natural. Recomandarea pentru implant se face începând cu vârsta de 18 ani.

Lipsa dinților te poate afecta în diverse moduri, de la modificarea anatomiei faciale până la probleme de funcționalitate, precum o masticație greșită sau dentiție deformată. În cazuri extreme, poți dobândi o predispoziție către afecțiuni mai importante precum cariile și infecțiile, din cauza modificării anatomiei. Migrarea dinților poate duce la carii complicate ce pot afecta întreaga structură a dinților. Lipsa unui dinte nu este doar o problemă estetică, ci poate da naștere unui întreg ciclu de probleme.

Orice problemă are o soluție

Condiția realizării unui implant dentar este o structură osoasă capabilă să susțină implanturile. În cazul în care acest lucru nu este posibil, se va recurge la procedura de augmentare osoasă. Acest lucru presupune diverse tehnici de reconstruire a osului, pentru a oferi o bază solidă pentru dinții susținuți de implant. Printre acestea se numără ridicarea sinusurilor și extinderea de tip creastă. Prima presupune adăugarea de os pe sub sinusuri, în cazul în care osul natural s-a deteriorat din cauza lipsei dinților de sus. Cea de-a doua presupune adăugarea materialului osos pentru a lărgi maxilarul.

Etape și evaluare

Această procedură este menită să imite cât mai fidel dintele natural. Pentru acest lucru, este necesară introducerea unui șurub metalic în os, care să funcționeze ca o bază pentru viitorul dinte. Implantul are în primul rând un rol funcțional, apoi estetic. Acesta oprește atrofierea osului, previne retracția gingiei, ajută la recăpătarea funcției masticației, proces esențial pentru o bună digestie. În plus, acest tip de implant dentar are o rezistență foarte mare în timp.

Ca prim pas, este necesar un consult de evaluare a situației. Medicul stomatolog va evalua sănătatea cavității bucale, va diagnostica și tratata afecțiunile existente și veți stabili împreună pașii necesari. Este necesar ca specialistul să știe cât mai multe despre starea de sănătate a pacientului, în special dacă există o afecțiune cardiacă. Ulterior, vor fi necesare o serie de analize imagistice și de sânge. Nu trebuie să uiți că această intervenție este una importantă, deci trebuie tratată ca atare.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net