Aflați trei secrete care ne păstrează echilibrul interior

relaxare.jpg

Bucuria ne menține starea de bine
Foto: Click!
Citeste tot despre: 

Din cele mai îndepărtate timpuri, înțelepții lumii susțin că sănătatea este comoara noastră de preț ! Această concluzie este urmată, în mod firesc, de întrebarea: Cum protejăm această comoară? În această privință specialiștii chinezi pun accentul pe energie și au convingerea că lipsa de energie, dar și excesul acesteia în organism reprezintă cauza esenţială a bolilor

Înţelepţii chinezi preocupați de vigoarea noastră de fiecare zi susţin că fiecare dintre noi are posibilitatea să-și conserve echilibrul interior practicând anumite exerciții foarte importante pe care ei le numesc:  „poarta de aur spre fericire”.  Dacă vrem să ne păstram sănătatea la cota performanțelor, cercetătorii chinezi ne recomandă să practicăm trei exerciții și sănătatea voastră nu va avea de suferit.

În perioadele marcare de stres, alegeți o dietă specială

În perioadele marcate de stres și la  trecerea dintre notimpuri, specialiştii chinezi ne recomandă să optăm pentru o dietă specială. În astfel de situaţii, organismul şi creierul, datorită stării de încordare, sunt supraîncălzite și atunci apare excesul de energie Yang. De aceea, pentru a readuce calmul în organism şi în creier, trebuie să consumăm alimente cu energie Yin. În astfel de situații,  meniul nostru trebuie să conțină multe fructe şi legume crude,  lapte şi brânzeturi din soia, dar și  cereale integrale. Mai mult, în momentele de încordare, specialiştii chinezi ne recomandă să nu consumăm nici un sortiment de carne.

Surâsul interior - un dialog între trup și suflet

Bucuria și seninătatea sunt emoţii specifice inimii, spun  specialiștii chinezi. Dacă aceste sentimente benefice lipsesc ( din diverse cauze), trebuie să le provocăm și această problemă delicată poate fi rezolvată cu ajutorul ”surâsului interior”. Eficiența acestui exercițiu, testată în timp,  are rezultate extraordinare asupra sănătății noastre. Concret, dimineaţa sau când timpul ne permite, să zâmbim, dar nu în oglindă, ci în ...interior. În acele momente trebuie să ne imaginăm că ne vizualizăm organele vitale: inima, plămânii, rinichii şi lor le adresăm numai gânduri bune, de recunoştinţă şi de sănătate şi să le adresăm un zâmbet, aşa cum procedăm cu o persoană pe care o iubim. În timpul acestui exercițiu ne împrietenim cu noi înşine, susţin înţelepţii chinezi, iar prin acest dialog dintre corp şi spirit avem acces la uriaşa energie pe care ne-a dăruit-o natura și noi avem datoria să învăţăm s-o folosim. 

Cele șase sunete care ne relaxează  

Pentru a fi mereu în formă şi pentru a trăi mai mult, medicina chineză ne  mai dezvăluie un secret. În acest caz, este bine să practicăm, deseori, un exercițiu la îndemâna noastră. Este vorba despre şase sunete cu efecte terapeutice. Cercetările susţinute pe această temă au demonstrat că unele unde sonore contribuie la relaxare, iar altele stimulează funcţiile organismului. Totodată, cele şase sunete terapeutice reprezintă o tehnologie la îndemâna noastră, pe cât de simplă, pe atât de eficientă, care menţine starea de sănătate a organelor interne. Terapia constă în pronunţarea fiecărui sunet de şase ori, în momentul când  respirăm şi să vizualizăm organul pe care vrem să-l stimulăm:

  • Pentru ficat trebuie să spunem:   „şu”;
  • Pentru inimă emitem sunetul: „ha”;
  • Pentru stomac să spunem: „hu”;
  • Pentru plămâni să pronunțăm sunetul „şeu”;
  • Pentru rinichi vom rosti sunetul„ fu”;
  • Pentru vezica biliară spunem: „shii”. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1