Află ce riști dacă mănânci prea mult zahăr

dule.jpg

zahar dependenta obezitate diabet dulciuri
Zahărul contribuie la încetinirea anumitor funcții din corp.
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Cine nu iubește gustul dulce al zahărului! Acest ingredient se găsește în mult mai multe alimente decât crezi. Însă, din păcate, zahărul nu este deloc bun pentru sănătate și pentru corp, deoarece poate crește riscul de apariție a diverselor afecțiuni.

Iată care sunt principalele riscuri ale consumului excesiv de zahăr:

Provoacă dependenţă

Poate pare greu de crezut, însă și zahărul se numără printre cele care provoacă dependență. cu cât mănânci mai multe alimente pe bază de zahăr, cu atât poftele pentru gustul dulce vor fi mai dese.

Crește riscul de obezitate

Chiar dacă este consumat în cantități  mici și în diferite forme, odată ajuns în organism zahărul contribuie la încetinirea anumitor funcții din corp, care în mod obișnuit, conduc la obezitate. Mai mult, consumul excesiv de zahăr și de grăsimi provoacă creșterea în greutate.

Apare deficiența de crom

Organismul are nevoie de crom pentru a transporta zaharurile din sânge, deoarece acestea sunt destinate distribuirii. Când consumul de zahăr este excesiv, zahărul se hrănește de fapt cu cromul, ceea ce duce la apariția carenței. Prin urmare, procesul de circulația al zaharurilor din sânge este împiedicat.

 

Află ce alte efecte negative mai are consumul excesiv de zahăr pe clickpentrufemei.ro.

 

De ce e bine să renunți la fumat

Ce-ţi taie pofta de dulce?

loading...
Loading...