Află aici dacă sunt periculoşi aditivii din pâine!

Majoritatea ­produselor de ­panificaţie din ­comerţ au o serie de ­ingrediente care ne pot pune sănătatea în pericol. Află ­care sunt şi cum le poţi înlocui.

În majoritatea supermarketurilor găseşti o varietate mare de baghete, chifle şi de pâine ­feliată, pline de aditivi alimentari. Cât de sănătoase şi de hrănitoare sunt aceste produse rămâne de văzut.

Specialiştii sunt de părere că aditivii contribuie într-o mare măsură la scăderea imunităţii şi la apariţia dezechilibrelor.

De aceea, ­pâinea făcută în casă rămâne cea mai ­bună alternativă.

Citeşte cu atenţie eticheta

Înainte de a cumpăra o pâine, este bine să citeşti cu atenţie eticheta de pe ambalajul produsului. Pâinea feliată poate conţine zahăr, sirop de porumb şi o serie de ingrediente care favorizează apariţia diabetului şi a obezităţii.

Nutriţioniştii avertizează că E 924 (bromatul de potasiu) poate provoca vărsături mai ales copiilor şi bătrânilor. În plus, procesul tehnologic de măcinare a grâului scade calitatea nutriţională a pâinii.

Pâinea de casă, cea mai bună soluţie

Dacă nu ai timp să frămânţi zilnic pâine de casă, alege o maşină specială. Pe piaţă există deja câteva modele care frăântă şi coc pâinea în funcţie de dorinţele tale.

Preţul lor poate începe de la 180 de lei. Făina pe care o foloseşti la prepararea pâinii o poţi cumpăra de la magazinele cu produse bio.

Dacă ţi se pare prea scumpă, o poţi procura de la morile rurale. În făină poţi adăuga tărâţe şi seminţe de tot felul (cele de susan, dovleac, in sau de secară le poţi lua de la Plafar).

AFLĂ AICI CARE SUNT E-URILE NOCIVE

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1