Afecțiuni în care dafinul îți vine în ajutor

foi_de_dafin.jpg

dafin, frunze de dafin, glicemie, diabet, colesterol
Frunzele de dafin ajută la tratarea diabetului de tip 2, reducând nivelul zahărului din sânge şi al colesterolului.
www.clicksanatate.ro

Banalele frunze de dafin schimbă gustul mâncărurilor, dar este benefic și celor care suferă de diabet, reumatism sau boli digestive.

Despre beneficiile acestei plante asupra sănătăţii se cunosc mai puţine. Frunzele de dafin conţin antioxidanţi, vitamine şi acid folic, iar precum şi calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu şi zinc.

Răceli ori boli respiratorii

Frunzele de dafin sunt eficiente în lupta cu răceala şi gripa. Dacă suferi de probleme respiratorii, poţi fierbe 500 ml de apă cu 2-3 frunze de dafin. Laşi deoparte 10 minute. Înmoi un prosop sau o cârpă în acest amestec şi laşi fierbinte pe piept. Ceaiul este bun pentru a scădea febra. Dacă simptomele nu se ameliorează, fierbi câteva frunze de dafin în 200 ml de apă până când rămâne doar un sfert din cantitate. Strecori şi bei o dată sau de două ori pe zi.

Probleme digestive

Majoritatea problemelor digestive, dar mai ales arsurile la stomac sau flatulenţa pot fi ameliorate  cu un ceai făcut din frunze de dafin.  În cazul indigestiei sau al balonării poţi lua 5 foi de dafin, peste care adaugi un pic de ghimbir şi le fierbi  în 200 ml de apă  până rămâne doar un sfert din cantitate. Adaugi puţină miere şi consumi de două ori pe zi. Poate acţiona şi ca stimulent al poftei de mâncare.

Diabet zaharat

Frunzele de dafin ajută la tratarea diabetului de tip 2, micşorând nivelul zahărului din sânge, al colesterolului şi al trigliceridelor. Pentru obţinerea rezultatului maxim, frunzele uscate trebuie pisate şi consumate timp de 30 de zile (cam 1 frunză pisată pe zi). Nivelul zahărului din sânge scade datorită antioxidanţilor, care stimulează organismul să proceseze insulina mai eficient.

Află pe clicksanatate.ro cum te pot ajuta frunzele de dafin în reumatism sau boli de inimă!

Avantajele și dezavantajele renunțării la cafea

3 tratamente naturiste pentru regenerarea ficatului

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Dafinul este un condiment care dă savoare mâncărurilor, însă beneficiile lui nu se opresc aici. Frunzele au multe proprietăţi care ajută organismul să funcţioneze corect.

  • Dafinul este un condiment care dă savoare mâncărurilor, însă beneficiile lui nu se opresc aici. Dafinul se foloseşte cu succes şi în medicina ­populară. Folosiţi-l cu încredere în cazuri de bronşită şi infecţii ale sinusurilor!.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1