Adevărul despre kaki, fructul miracol ce se găsește în magazine în această perioadă

Citeste tot despre: 

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic si delicios, mai puțin cunoscut la noi, însă din ce în ce mai prezent în supermarketuri.

Este fructul unui copac înalt de aproximativ 10 metri, care poartă numele Diospyros (semnificând în greaca antică „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”) și care face parte din familia Ebenaceae. Se cunosc mai multe specii Diospyros kaki, cea mai cultivată fiind originară din Asia, respectiv Japonia și China. 

Adevărul despre kaki, fructul miracol

Acest fruct are mărimea unei piersici medii și o culoare ale cărei nuanțe pornesc de la galben până la portocaliu închis. Coaja este tare și lucioasă, iar pulpa este astringentă când este verde, iar când este coaptă — dulce și moale. 

Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc. 

Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conține carbohidrați de bună calitate și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. Kaki mai este bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten, care îi dă culoarea. 

Fructul se culege toamna târziu și se poate consuma proaspăt, uscat, sub formă de gem sau inclus în diverse salate și preparate dulci.

Află pe clickpentrufemei.ro cum se consumă corect!

Leguma care te ajută să slăbești 6 kilograme într-o săptămână. E denumită și "aspirator" de toxine

Tu știi ce mănânci? Drogul ascuns din mâncare ce îți poate distruge creierul

Loading...

Citește și