9 alimente care te înveselesc

CLIIMA20140312_0053_1.jpg

Roşiile cherry conţin licopen, un antioxidant care se luptă cu inflamaţiile de la nivelul creierului. Pentru rezultate optime, medicii recomandă consumarea lor cu ulei de măsline.
Citeste tot despre: 

Moleşeala caracteristică primăverii ne afectează negativ starea de spirit şi nu ştim cum să ne mai schimbăm dispoziţia. Nutriţioniştii americani ne recomandă mai multe alimente sănătoare care ne dau poftă de viaţă.

Sfeclă. Este este o legumă mai puţin folosită, dar conţine foarte mult magneziu. Un studiu australian arată că depresia este cauzată de nivelul scăzut de magneziu.

Ciocolată neagră. Îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi oferă instantaneu o stare de spirit pozitivă. Ciocolata neagră te va ajuta să devii mai energic, însă trebuie consumată cu moderaţie, pentru a nu avea efecte adverse.

Iaurt grecesc. Este bogat în calciu şi ajută la eliberarea oxitocinei, hormonul responsabil cu starea de bine. Iaurtul grecesc are mai multe proteine decât cel obişnuit şi ajută la scăderea în greutate.

Miere. Beneficiile mierii sunt mai mari decât îmbunătăţirea stării de bine. Mierea conţine quercetin şi kaempferol, care ajută la prevenirea depresie şi menţinerea creierul sănătos.

Ouă. Conţine vitamina B, acizi graşi omega-3, iod şi proteine. Aceşti nutrienţi sunt foarte importanţi pentru sănătatea creierului, pe care-l scapă de tensiune.

Cocos. Conţine trigliceride, care sunt grăsimi speciale. Acestea îmbunătăţesc starea de spirit şi în general starea de sănătate a creierului. Reţine că laptele de cocos este de fapt destul de nesănătos.

Fasole. Conţine magneziu, un mineral responsabil cu nivelul de energie din organism.

Nuci. Sunt una din cele mai bogate surse alimentare de serotonină, o substanţă care ne face să ne simţim mai fericiţi şi mai calmi.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1