7 remedii naturiste din cămara ta

Proviziile din cămară nu sunt bune doar de pus în mâncăruri, ci te pot ajuta şi în unele probleme de sănătate.

Fie că te doare stomacul, tuşeşti, ai febră sau un debut de răceală, există remedii care se fac foarte uşor chiar la tine acasă. Uite câteva dintre ele!   

  1. Durere de stomac. Se amestecă câte o lingură cu seminţe de chimen şi anason, se pun la fiert în 500 ml de apă şi se lasă la infuzat 5 minute. Se strecoară lichidul şi se pun în el câte o linguriţă de muşeţel şi de mentă. Se lasă să mai dea un clocot, apoi se pune vasul la infuzat 5 minute. Se strecoară ceaiul şi se bea cu înghiţituri mici, cât mai fierbinte.
  2. Insomnie. Se adaugă o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară şi o linguriţă cu miere, la o cană cu lapte cald. Se bea înainte de culcare.
  3. Răceală. Este un leac foarte vechi şi deosebit de eficient. Se pune o cană de bere pe foc şi se lasă să se încălzească, dar fără să depăşească 40 de grade, pentru că substanţele active se pierd. Se bea cu înghiţituri mici, cât se poate de caldă. Corpul începe repede să transpire şi se elimină în felul acesta germenii răcelii.
  4. Febră. Se amestecă oţet de mere şi apă în părţi egale. Se înmoaie în lichid o compresă şi se stoarce uşor. Trebuie să fie udă, dar fără să curgă. Ambele picioare ale bolnavului se înfăşoară în comprese, de la glezne până la genunchi. Deasupra se pun prosoape uscate. Bolnavul nu trebuie acoperit, se reduce efectul compreselor cu oţet.
  5. Crize de bilă. Se stoarce o lămâie, apoi se toacă mărunt şi se fierbe în 300 ml apă, într-un vas acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute. Se strecoară, se îndulceşte cu puţină miere, apoi se adaugă şi sucul stors înainte. Întreaga cantitate se bea într-o zi.
  6. Diaree. Se spală două mere, li se scoate căsuţa cu sâmburi şi se taie bucăţi. Se pun la fiert cu puţină apă. Când merele se terciuiesc, se adaugă 1 linguriţă cu miere, 1 lingură cu unt şi 1 linguriţă cu salvie uscată şi mărunţită. Se lasă să stea 15 minute, apoi se ia câte o lingură de mai multe ori pe zi, pe stomacul gol.
  7. Tuse şi bronşită. 150 g de usturoi proaspăt zdrobit se pun într-un litru de oţet de mere şi se amestecă bine. Amestecul se lasă două săptămâni la loc întunecos, apoi se păstrează în frigider câteva săptămâni. Contra tusei şi bronşitei, se pun cataplasme cu oţet de usturoi pe piept, iar în caz de dureri de gât, se face gargară cu oţet diluat cu puţină apă fierbinte. La fel de eficient este şi în răceli cu nas înfundat, când se pun picături în fiecare nară, conform wwwformula.as.ro. 
Loading...