7 remedii naturale care combat greaţa

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Greaţa în sine nu pune în pericol sănătatea, însă pe termen lung şi netratată poate duce la deshidratare şi la alte stări de disconfort.

Fie că e vorba despre rău de mişcare, expunere la anumite toxine chimice, stres emoţional (frică), afecţiuni biliare, indigestie sau mirosuri puternice, greaţa poate fi ameliorată cu următoarele remedii naturale. 

  1. Ghimbirul. Are deja un istoric în ceea ce priveşte ameliorarea senzaţiei de greaţă, a durerilor de stomac şi a diareii. Ghimbirul conţine gingerol, o substanţă care influenţează în mod direct sistemul digestiv şi pe cel nervos central. Îl poţi consuma în stare crudă, adăugat în ceai sau în preparatele culinare.
  2. Menta. Un alt remediu folosit de mulţi ani pentru ameliorarea greţei e menta. Ea poate fi folosită atât în stare crudă, cât şi sub formă de ulei. Menta calmează şi relaxează muşchii stomacului, pentru ca bila să poată metaboliza grăsimile, iar alimentele să treacă prin stomac mai rapid. Ceaiul de mentă e, probabil, cea mai bună şi rapidă cale de a ameliora greaţa. E contraindicat doar dacă suferi de reflux gastroesofagian!
  3. Aromoterapia. Anumite arome din încăpere pot, de asemenea, ameliora greaţa. Poţi folosi uleiuri precum cel de mentă sau de lămâie pentru stres şi anxietate, dar şi pentru greaţă. Poţi utiliza o lampă specială de aromoterapie sau pur şi simplu adaugă câteva picături de ulei pe un şerveţel şi inhalează aroma. Aceste uleiuri pot fi folosite şi pentru terapia prin masaj, însă trebuie diluate înainte de a le aplica pe piele, întrucât pot provoca reacţii alergice sau iritaţii.
  4. Lămâia. Mirosul de citrice, precum cel de la o felie proaspătă de lămâie, poate reduce senzaţia de greaţă. Poţi felia o lămâie sau poţi folosi coaja acesteia, deoarece ambele variante ajută la emanarea uleiurilor esenţiale în aer.
  5. Controlul respiraţiei. Respiraţia lentă şi profundă poate reduce greaţa. E suficient să inhalezi pe nas şi să numeri până la trei, ţine-ţi apoi respiraţia şi elimină aerul tot numărând până la trei.
  6. Anumite condimente. Condimentele reprezintă remedii naturale populare pentru a combate greaţa. Unele dintre acestea sunt reprezentate de scorţişoară şi extractul de chimion, ce ameliorează unele simptome digestive (durerea abdominală, greaţa, constipaţia şi diareea), conform www.farmaciata.ro.
  7. Dieta echilibrată. Pentru a ameliora greaţa este indicat să eviţi alimentele picante şi grase, excesul de carbohidraţi şi mesele copioase. Mai mult, este indicat să rămâi hidratat, să bei cel puţin doi litri de lichide pe zi. O dietă echilibrată poate fi asociată cu exerciţiile fizice pentru rezultate mai bune. Cele de tip aerobic sau yoga pot ameliora greaţa.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5