7 remedii cu ridichi roşii. Au gust bun, dar vindecă și boli

Citeste tot despre: 

Dau un gust aparte salatelor de crudităţi, dar ajută şi la vindecarea mai multor boli. Ridichiile se remarcă prin acţiunea lor antibacteriană şi antifungică, abudenţa de vitamine şi minerale şi conţinutul redus de colesterol şi calorii. Iată câteva remedii cu această legumă!

  1. Plămâni. Pentru afecţiunile plămânilor, se face o cură cu ridichi roşii: se mănâncă minimum 10 ridichi pe zi, în salată cu ceapă verde. Ridichile roşii au o acţiune antiinfecţioasă remarcabilă şi favorizează degajarea căilor respiratorii, prin expectoraţie. Eficienţa tratamentului creşte dacă se adaugă şi frunzele de ridichi, care au efecte vitaminizante şi detoxifiante. 
  2. Migrenă. Substanţele conţinute de ridiche calmează stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei. Atunci când apar dureri de cap însoţite de vomă, regurgitaţii amare în gură, stare de inapetenţă şi greaţă, se consumă 2-3 ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în maximum 20-25 de minute. 
  3. Ficat. Ridichile roşii sunt drenoare hepatice, stimulează secreţia de bilă şi ajută la eliminarea ei. Primăvara, toţi cei care suferă de ficat şi de bilă ar trebui să facă o cură cu ridichi roşii, consumate pe stomacul gol, înainte de masă, ca aperitiv. 
  4. Rinichi. Dacă bei 6 linguri cu suc de ridichi roşii, de trei ori pe zi, calculii nu se mai dezvoltă şi sunt mărunţiţi. Este un leac foarte eficient şi mai uşor de tolerat de tubul digestiv decât sucul de ridiche neagră, care este mai dur. 
  5. Alergie. Rădăcina şi frunzele de ridichi mobilizează toxinele din corp şi ajută la eliminarea lor, echilibrând rapid procesele imunitare. Este, din acest motiv, un leac tradiţional pentru tratarea urticariei. Se beau zilnic zece linguri de suc pe stomacul gol şi se consumă multă ridiche crudă, în salate, scrie formula-as.ro.   
  6. Digestie. Ridichile au un conţinut mare de fibre, care ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos şi previn tulburările digestive. Constipaţia este astfel ţinută la distanţă, la fel şi fluctuaţiile zahărului din sânge. De asemenea, ridichile ar putea avea un rol în reducerea nivelului de colesterol.  
  7. Cancer. La fel ca mai toate legumele crucifere (broccoli, varza kale, conopida, varza, napii etc.), şi ridichile pot preveni modificările celulare care favorizează instalarea cancerului, în special cel de colon. Legumele crucifere conţin compuşi care, în combinaţie cu apa, ajută organismul să elimine toxinele care cauzează cancer şi previn dezvoltarea celulelor canceroase. 

 

Loading...