7 minute de sport pe zi sunt esenţiale în dezvoltarea copiilor

sport22-foto3-135-100-shutt.jpg

Sportul de echipă, cel mai bun prieten pentru o copilărie perfectă

Cercetătorii australieni au realizat recent un studiu la care au participat 146 de băieți și 212 fete de la 18 școli gimnaziale.

 O parte dintre elevi a fost implicată în activități sportive zilnice și a înregistrat o creștere de 4% la rezultatele de la învățătură, după doar o săptămână de antrenamente.

Vârsta medie a voluntarilor a fost de 15,3 ani și exercițiile fizice zilnice au durat în medie 27 de minute, practicând un sport de echipă. Atât în cazul copiilor care se antrenau zilnic 27 de minute cât și în cazul celor care făceau sport 60 de minute, de trei ori pe săptămână au fost observate următoarele: sistemul imunitar s-a întărit, pofta de mâncare a crescut, rezultatele la învățătură au fost mult mai bune și somnul a devenit mult mai odihnitor.

În cadrul aceluiași grup de 358 de copii au fost analizați și cei care preferau să își petreacă timpul liber jucându-se pe calculator sau uitându-se la televizor.

Aceștia au prezentat deficiențe la atenție, fluctuații de greutate periculoase, probleme cu somnul și o oarecare instabilitate afectiv-emoțională.

În plus, copiii care nu făceau sport erau predispuși la alergii, probleme cu ochii și oboseau rapid atunci când treabuiau să învețe pentru extemporal sau să citească mai multe pagini.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1