7 întrebări despre acnee

acnee.jpg

acnee cosuri sex stres cauze acnee
Apariția acneei nu are legătură cu frecvenţa sau calitatea actelor sexuale.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Coşurile sunt bătaia de cap a fiecărui adolescent, dar pot deveni o problemă şi la maturitate. Există numeroşi factori care pot duce la apariţia acneei. În ce măsură viaţa sexuală, stresul sau igiena personală le influenţează apariţia află în cele ce urmează!

Stresul poate fi una dintre cauzele ei?

Apariţia coşurilor nu are legătură cu stresul. Acneea se poate accentua în perioada premenstruală, care e adeseori însoţită de iritabilitate, dar nu stresul în sine stă la baza exacerbării acneii. Mai degrabă acneea cauzează stres prin prejudiciul estetic pe care îl produce.

Igiena personală are vreo legătură cu apariţia acneei?

Acneea apare în egală măsură şi la persoanele cu un grad ridicat de igienă personală. Mai mult, utilizarea în exces a produselor de igienă determină uscarea pielii şi poate agrava acneea.

E adevărat că soarele usucă o mare parte dintre coşuri?

Deşi nu este o regulă, soarele determină ameliorarea celor mai multe cazuri de acnee. Acest lucru se produce deoarece bacteriile prezente în leziunile de acnee produc nişte substanţe numite porfirine, care sunt activate de lumina solară şi determină distrugerea naturală a coşurilor.

Pe parcursul iernii însă leziunile de acnee pot reapărea, la intensitatea iniţială. Atenţie însă, substanţele dezinfectante din piscine pot agrava acneea.

Viaţa sexuală influenţează puseurile de acnee?

Nu are legătură cu frecvenţa sau calitatea actelor sexuale şi nu este o marcă a abstinenţei. Începerea vieţii sexuale nu ameliorează manifestările acneei.

Află pe clicksanatate.ro din ce cauză nu este recomandată stoarcerea acneei!

5 semne care îţi arată că ai probleme cu tiroida

Obiceiuri care dăunează ficatului

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1